hírek

Kiemelt eszközfejlesztési csomagban részesült a Magyar Imre Kórház

Nagy Zoltán, a kórház főigazgatója elmondta, hogy 2019-ben a kórház több száz millió forintos gép-műszer beszerzési támogatásban részesült, melynek részeként a kórházi ágyak jelentős része megújul az ápolási és intenzív osztályokon, a következő év elején pedig teljesen megújul a kórházi ágystruktúra.
2019.12.11. Hírek

Családbaráttá teszik a szülészeteket

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház (SZSZBMK) összesen 335 millió forintot fordíthat három kórház szülészetén a családbarát kialakításra.
2019.12.11. Hírek

A kormány kiterjesztett egy fontos támogatási kört

A versenyképesség fejlesztésére, a munkavállalók egészségügyi szűrésére és ágazati képzőközpontok létrehozására is lehet pályázni a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében. A program kiegészítéséről döntött a kormány.
2019.12.09. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Orvosnak lenni mindig, minden helyzetben. Bruttó egymillió forintos orvosi alapbér kell. Emlékérmet kapott Bogáts Gábor szívsebész. Hatvannégy praxisközösség nyert el támogatást. Orvostörténeti jelentőségű az onkológusok társaságának hatvan éve. Semmelweis Egészségnap decemberben. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.
2019.12.07. Hírek

Bruttó egymillió forintos orvosi alapbér kell

A hálapénz ellen egy eszközzel nem lehet küzdeni, több eszközre van szükség. Az első a béremelés, méghozzá egy tisztességes, egylépcsős, amiből a társadalom és az orvos is érzi, hogy a doktorok "ki lettek emelve, meg lettek becsülve" - mondta az Index élő videointerjújában Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara új elnöke.
2019.12.06. Hírek

Orvosnak lenni mindig, minden helyzetben

Hunyady Béla olyan pályára készült, ahol folyamatosan fejlődhet és amelyiken sokak gyógyulását szolgálhatja. A professzor évtizedek óta végzett kiemelkedő munkáját a közelmúltban Matoltsy-díjjal ismerték el.
2019.12.06. Hírek

Emlékérmet kapott Bogáts Gábor szívsebész

Két évtizede irányítja a szívsebészetet Szegeden Bogáts Gábor, számos gyermek és felnőtt életét megmentette már, most emlékéremmel ismerték el munkáját. Azt mondta, jelentős változásokon ment át a szakma, de további fejlesztések kellenek.
2019.12.05. Hírek