hírek

Létszámstop, teljes átszervezés

A teljes közszférában, a minisztériumoktól és az állami cégektől kezdve a rendőrségen keresztül egészen az egészségügyig létszámstopot rendeltek el november 6-ától.
2019.11.13. Hírek

November 21-én senki ne gyújtson rá

Az egészségügyért felelős államtitkár arra szólít fel, hogy a november 21-i "Ne gyújts rá!" világnapon senki ne dohányozzon. Horváth Ildikó hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón megjegyezte, még tíz nap van a világnapig, ami elegendő idő a dohányosoknak, hogy felkészüljenek a "kihívásra".
2019.11.12. Hírek

Agyi implantátumok segíthetnek a drogokról való leszokásban

Fordulópontot jelenthet a drogokról való leszokásban egy nemrég indult amerikai kísérleti projekt, melyben a függőséggel küzdő páciensek agyába olyan implantátumot ültetnek, ami mélyagyi stimulációval segít csökkenteni az elvonási tüneteket – írja a BBC.
2019.11.11. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Mindent a stroke-ról Szegeden. Kihirdették a nemzet háziorvosa pályázat eredményét. Átadták a Semmelweis Ignác emlékérem és jutalomdíjakat. Jövő hét végén a patikákban lesz az oltóanyag. Az amerikai magyar orvosok segítik a magyar egészségügyet. Transzgenerációs átok. Vajon Shrek tudta, hogy akromegáliás? Altatógépek és műtőasztalok érkeztek Vácra. Freund: Hosszas vívódás után mondott igent. Jövőre teljessé válik elektronikus szolgáltatási tér. Mikrohullámmal roncsolják a daganatot. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.
2019.11.09. Hírek

Három évig dolgozott aneszteziológusként a német áldoktor

A német orvosi kamarát és Fritzlar város kórházát is megvezette az a 48 éves hesseni nő, akit négy ember meggyilkolásával és nyolc beteg megsebesítésével vádolnak. A nő hamis orvosi diplomával jelentkezett — számolt be a Hit Radio FFH kíre alapján a Süddeutsche Zeitung.
2019.11.07. Hírek

"Nekem szól": A győztesek 200 ezer forint pénzdíjat kapnak

November elejétől csaknem két héten át, november 17-ig lehet szavazni az idei Nekem Szól! Egészségértés Díj pályázat legjobb pályaműveire a díj oldalán. A zsűri által előzetesen kiválasztott projektek közül a legtöbb voksot elnyerő pályázat bruttó 200.000 forint pénzdíjban részesül.
2019.11.07. Hírek

Mindent a stroke-ról Szegeden

Ingyenes stroke-szűréseket tartanak, beszámolnak a szegedi stroke-ellátás helyzetéről és az agyérbetegségek megelőzésének lehetőségeiről is szombaton az Árkádban.
2019.11.07. Hírek

Kihirdették a nemzet háziorvosa pályázat eredményét

A háziorvosok szerepe nagy jelentőségű, hiszen az esetek többségében a diagnosztizálástól a gyógyításig kísérik a betegeket - mondta az emberi erőforrások minisztere A nemzet háziorvosa pályázat ünnepélyes díjátadóján hétfőn Budapesten.
2019.11.06. Hírek