hírek

Jövő hét végén a patikákban lesz az oltóanyag

A jövő hét végén már a patikákban lesz az influenza elleni oltóanyag, a rizikócsoportba tartozók és a 60 év felettiek számára az 1,3 millió adag ingyenes vakcina már elérhető - mondta az egészségügyért felelős államtitkár kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.
2019.11.05. Hírek

Az amerikai magyar orvosok segítik a magyar egészségügyet

Az amerikai magyar orvosok figyelik és segítik a magyar egészségügyet - jelentette ki az Amerikai Magyar Orvosszövetség (HMAA) szokásos évi floridai tanácskozásán részt vevő Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-nek telefonon adott nyilatkozatában.
2019.11.05. Hírek

Kevesebben fordultak orvoshoz, mint egy hete

Nincs influenza aktivitás, a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint október 21-27. között az országban 2300 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, kevesebben, mint a korábbi héten, amikor ez a becsült szám 2500 volt.
2019.11.04. Hírek

Transzgenerációs átok

Mi a szenvedélybetegség? A kérdés pillanatok alatt a legmélyebb érzéseket hozta felszínre a Máltai Szeretetszolgálat elfeledett gyermekekért rendezett tanácskozásán és műhelybeszélgetésén, a MOMkult kupolatermében.
2019.11.04. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Vajon Shrek tudta, hogy akromegáliás? Altatógépek és műtőasztalok érkeztek Vácra. Freund: Hosszas vívódás után mondott igent. Jövőre teljessé válik elektronikus szolgáltatási tér. Mikrohullámmal roncsolják a daganatot. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.
2019.11.02. Hírek

Altatógépek és műtőasztalok érkeztek Vácra

Az elmúlt héten öt darab cserélhető lapos műtőasztalt és öt darab altatógépet építettek be. Az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében több mint 286 millió forintos fejlesztés valósult meg a Jávorszky Ödön Kórház központi műtőjében - írta a dr.info.hu.
2019.11.01. Hírek

A kormány további édes ízeket adóztat meg

Többen és többet fognak fizetni népegészségügyi termékadót januártól a Népszava értesülése szerint. A kormány rendkívül elégedett a csipszadó eddigi hatásaival, így arra készül, hogy további termékekre is kiterjeszti.
2019.10.31. Hírek

Mikrohullámmal roncsolják a daganatot

Újfajta műtéti módszer alkalmazását kezdték meg a kecskeméti megyei kórházban: májdaganatba tű formájú elektromos elektródákat szúrnak, így roncsolva a tumort, mely később felszívódik.
2019.10.29. Hírek

Aggasztó a marosvásárhelyi orvosi tagozat helyzete

Aggasztó a marosvásárhelyi orvosi tagozat helyzete, ezért egy dokumentumban 150 diák foglaltak állást a magyar tagozat ügye mellett a magyarországi Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) első Erdélyi közgyűlésén - mondta Murai László, a HÖOK elnöke
2019.10.29. Hírek