hírek

109 helyszínen jártak idén a szűrőbuszok

A szervezett népegészségügyi szűrést erősítik a szűrőbuszos vizsgálatok, mert az eredmények bekerülnek a rendszerbe, és a következő években behívják a résztvevőket - mondta Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár.
2019.10.28. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Háziorvosuknak állítottak emléket a szentmihályiak. Sikeres kampányokat indított a mentőszolgálat. Ezer mentőautó, digitalizált technika az OMSZ-nál. Kritikus helyzetbe került az ortopédcipő-készítés. Szent Pantaleon jótékonysági bál idén is. A gyógyítás nem csak szakmai kérdés. Azonnali információcserét tesz lehetővé az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér adatbázisának bővülése. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.
2019.10.26. Hírek

Sikeres kampányokat indított a mentőszolgálat

A mentők a Hősképzéseken minden hónap utolsó hétfőjén várják az érdeklődőket, az újraélesztés nemzetközi napja alkalmából pedig minden eddiginél több, összesen 136 mentőállomás nyitotta meg kapuit.
2019.10.25. Hírek

Mikrofonnal diagnosztizáták a térdízület gyulladását

Mikrofon segíthet diagnosztizálni a térdízület gyulladását egy új angol kutatás szerint. A hidak rejtett hibáinak feltárására használt technológia a beteg térdízület diagnosztizálására is bevethető - számolt be róla a BBC hírportálja.
2019.10.24. Hírek

Ezer mentőautó, digitalizált technika az OMSZ-nál

Fiatal és lendületes vezető, az új technológiák bevezetésével nagy fordulatot hozott a Mentők életébe. Három éve a 8000 embert foglalkoztató, legnagyobb egészségügyi szolgáltató, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.
2019.10.24. Hírek

Először találtak zsírszövetet túlsúlyos emberek tüdejében

Először találtak zsírszövetet túlsúlyos és elhízott emberek tüdejében ausztrál kutatók - számolt be tanulmányukról a BBC hírportálja. A tudósok 52 ember tüdőmintáit elemezték, és azt találták, hogy a testtömegindexszel (BMI) együtt növekedett a zsír mennyisége a mintákban.
2019.10.22. Hírek

A gyógyítás nem csak szakmai kérdés

A gyógyítás nem csak szakmai kérdés, hanem hivatás, lényege a szolgálat, a rászorulók felé kinyújtott segítő kéz - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára pénteken Dombóváron, a Szent Lukács Kórház fennállásának 50. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.
2019.10.21. Hírek