hírek

Így ürültek ki a háziorvosi praxisok 2010 óta

Az mfor.hu összegyűjtötte a költségvetési zárszámadásokban szereplő számokat, hogy megmutassa, hogyan gyarapodtak az elmúlt 8 évben Magyarországon a betöltetlen háziorvosi praxisok és hogyan öregszik el a szakma.
2019.10.11. Hírek

Emberre is veszélyes lehet a zombiszarvasok agysorvadása

Az Egyesült Államok legalább huszonhat államában megjelent a szarvasféléket fertőző CWD (Central Wasting Disease) nevű betegség, ami ellen nincs oltás, nincs gyógyszer, és amitől az amerikai szarvasok úgy viselkednek, mint a zombik a filmekben.
2019.10.11. Hírek

Jubileumi gyémánt és arany díszokleveleket adtak át a FOK-on

A Fogorvostudományi Kar (FOK) ünnepségén az ötven és hatvan évvel ezelőtt végzett fogorvosok vehettek át jubileumi gyémánt és arany díszoklevelet Dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettestől, Dr. Gerber Gábor dékántól és Dr. Nyirády Pétertől, a Szak- és Továbbképzési Központ igazgatójától.
2019.10.09. Hírek

Harminc százalékkal is csökkenhet a termelékenység

Tudtuk, hogy óriási beruházásra kell készülni a szerializáció miatt, de alábecsültük a hatását – mondta a vele készült interjúban a Világgazdaságnak Greskovits Dávid, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének (Magyosz) elnöke.
2019.10.09. Hírek

Elhunyt Dr. Lukács Tóth Gyula Főorvos

Fájdalommal és megrendüléssel fogadtuk a hírt: életének 70. évében október 7-én, otthonában elhunyt Dr. Lukács Tóth Gyula főorvos úr, a patológia vezetője - írta a gyongyos.hu.
2019.10.09. Hírek

Az orvosi Nobel-díjjal egy alapfelfedezést ismertek el

Az idei orvosi Nobel-díjjal egy alapfelfedezést, egy nagyon alapvető mechanizmus feltárását díjazták, amely az elmúlt 20-25 év egyik legnagyobb felfedezéseként teljesen átrajzolja a tudományos gondolkodást - mondta az MTI-nek Mandl József akadémikus.
2019.10.08. Hírek

Nincs másik betegség, ami így megbélyegezne

Először készült nemzetközi átfogó kutatás az érintettek bevonásával az Alzheimer-kórról és a demenciáról. A felmérést több mint 70 ezren töltötték ki, az eredményeket a Nemzetközi Alzheimer Társaság (ADI) publikálta a szeptember végén közzétett éves jelentésében.
2019.10.08. Hírek