hírek

Beütötte a fejét a kórházban az orvos, pár nap múlva meghalt

Dr. Cs. Román, nyugdíjas mátészalkai neurológus egy hónappal ezelőtt elesett a mátészalkai kórház parkolójában, és beütötte a fejét, amikor éppen beteg feleségét vitte az ügyeletre. Az idős orvos három nappal az esés után halott volt, fia feljelentést tett halála körülményeinek furcsaságai miatt.
2019.09.19. Hírek

Ázsiai lánya lett egy fehér párnak

Egy termékenységi klinikát arra utasított a bíróság, hogy adja át a spermadonorjaik listáját, miután egy fehér párnak ázsiai gyermeke született – írta a CBS News.
2019.09.18. Hírek

Egyre többen járnak szűrővizsgálatokra

A betegeknek átlagosan hatvan százaléka a rák előrehaladott stádiumában kap diagnózist, ez azonban rendszeres szűrésre járással javítható lenne – ismertette egy friss nemzetközi felmérés egyik eredményét Slavica Sovic, a zágrábi orvostudományi egyetem professzora a napokban rendezett Cancer Control konferencián, Brüsszelben.
2019.09.18. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Átadták a felújított Vaskapu utcai rendelőt Ferencvárosban. Ismét gyarapodott 68 Kórház ápolási eszközparkja. Háborút kell vívniuk a támogatási forrásukért. Szeptember végén indul a Kaposvári Egészség Szabadegyetem. Lekerültünk az öngyilkossági statisztikák éléről. Folytatódik a Mellünk Egészségéért Program. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.
2019.09.14. Hírek

Átadták a felújított Vaskapu utcai rendelőt Ferencvárosban

Teljeskörűen felújították a Vaskapu utcai gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat épületét Ferencvárosban. Bácskai János polgármestere a keddi átadáson közölte, a beruházás 45 millió forintból valósult meg, az összeget az önkormányzat a költségvetéséből biztosította.
2019.09.12. Hírek

Szeptember végén indul a Kaposvári Egészség Szabadegyetem

Az öt éven, tíz szemeszteren keresztül tartó program 2019. szeptember 26-án indul. Kaposvár célja 2030-ra Magyarország legegészségesebb városává válni, amely cél elérése érdekében a város szorosan együttműködik többek között a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházzal is.
2019.09.11. Hírek