hírek

Fejlesztik három kórház infektológiai ellátását

Nagyrészt európai uniós támogatás segítségével, több mint 1,1 millió euróból (363 millió forint) fejlesztik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kórházcsoport, valamint két kárpátaljai város kórházainak infektológiai (fertőző betegségekkel foglalkozó) ellátását és eszközparkját - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház csütörtökön az MTI-vel.
2019.09.03. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Megduplázódott a sikeres újraélesztések száma. Új negatív csúcsot döntött a magyar egészségügy. Újra itt a malária, és a magyar szúnyogok tudják terjeszteni. Újabb kórházak ellenőrzése zárul le hamarosan. Siralmas adatok - ezért hal meg túl korán sok magyar. Súlyos betegségek gyógyítását segíti egy magyar cég. Folytatódik a Legyél hős! program. Közösségi összefogással vásároltak ultrahangkészüléket a csetényiek. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.
2019.08.31. Hírek

Siralmas adatok - ezért hal meg túl korán sok magyar

Európai összevetésben borzalmasan rosszul állnak a magyarok a szív- és érrendszeri halálozásban, azonban ennél is rosszabb hír, hogy rövid távon nincs remény a javulásra, főként mert a túlélésben meghatározó fontosságú utógondozásban óriási az elmaradás.
2019.08.30. Hírek

Világjárvány az orvosok kiégése

Kiemelten nagy társadalmi figyelem irányul az egészségügyre, ezen belül is az orvosok fizikai és mentális állapotára. Az orvosnőket jobban fenyegetik a krónikus betegségek, mint más diplomás nőket. Pedig csak az gyógyíthat eredményesen, aki önmagát is karbantartja – mondta a magyarhang.org-nak Győrffy Zsuzsa, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének docense.
2019.08.26. Hírek