hírek

Csak papíron emeltek a mentősök bérén

Megint csak papíron kaptak magasabb bért a mentősök, hiába ígért 8 százalékos emelést a kormány, akinek az alapilletménye eddig nem érte el a garantált bérminimumot, az nem kapott magasabb összeget.
2019.08.15. Hírek

Az anyaságért való küzdelem etikája

Sokáig úgy tűnt, hogy a méh hiánya az anyaság reményének elvesztését, meghiúsulását is jelenti egyben. Pedig ma már az anyaméh hiányában nemcsak egy, hanem számos különböző út áll azok előtt, akik gyermekhez szeretnének jutni.
2019.08.13. Hírek

Rendet kell tenni a kórházak gazdálkodásában

Alapvető elvárás, hogy szabályosan, elláthatóan és hatékonyan működjenek a hazai kórházak, ezért rendet kell tenni a gazdálkodásukban - értékelt az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke múlt szerdán az M1 aktuális csatornán.
2019.08.12. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Veszélyben a képzés az egészségtudományi karokon. Új eljárás a a Lyme-kór kimutatásában. Négylábú ápolók segítenek az egri kórházban. Megújul az egészségügyi szakfelügyeleti rendszer. Nincs szakorvos, készenlétet rendeltek a Szent Margit Kórházban. Ő képviseli az ápolókat a szakmák világbajnokságán. Több mint 400 milliós eszközbeszerzés a kaposvári szülészeten. Tesztelhetik a kórházak a szabályszerű működésüket. Augusztus közepére már sehol sem lesz menekvés. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.
2019.08.10. Hírek