hírek

Több mint 400 milliós eszközbeszerzés a kaposvári szülészeten

Korszerű orvosi műszerek és eszközök emelik az ellátás színvonalát a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház szülészeti osztályán, a 442 millió forint kormányzati támogatásból a közelmúltban kezdődött eszközbeszerzés a részleg átfogó megújításának kezdetét jelenti - tájékoztatta Kaposvár polgármesteri hivatala hétfőn, közleményben az MTI-t.
2019.08.06. Hírek

A gyógyítók, mint a betegség terjesztői

Az ebola megint pusztít Afrikában, a földrész középső részén kétezerhez közelít az áldozatok száma. Ez a halálos járvány 1976 óta tizedjére tért vissza a „szülőföldjére”. A WHO, az Egészségügyi Világszervezet az egész világra sürgősségi állapotot rendelt el.
2019.08.05. Hírek

Augusztus közepére már sehol sem lesz menekvés

Az Alföldön már tüneteket is okozhat a parlagfűpollen megnövekedett szintje a levegőben, fokozatosan elkezdődik a parlagfűszezon. Magyarországon évente mintegy 20 ezer új beteggel nő az allergiások száma, de ebbe nemcsak a parlagfű, hanem más allergiák is beletartoznak.
2019.08.05. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Sikeresen szétválasztották a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreket. Már Magyarországon sem álom a személyre szabott orvoslás. Saját bevételüket forgatják bele az állami ellátásba. Félmillió forint kiváló rezidenseknek. Még több kórházi főigazgatót és igazgatót keresnek. Új fogászati elméleti tömböt hoz létre a PTE. Aki el akart menni, már külföldön dolgozik. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.
2019.08.03. Hírek

Már Magyarországon sem álom a személyre szabott orvoslás

Mindenkivel előfordul, hogy súlyosan megbetegszik, vagy közvetlen környezetében kell komoly betegséggel szembenéznie. Ilyenkor az ideális forgatókönyv az lenne, ha a betegséget már kialakulása előtt felismernék, hiszen a megelőzés mindig könnyebb, mint a kialakult betegség legyőzése.
2019.08.01. Hírek