hírek

Elsöprő többség támogatja a védőoltásokat

A magyarok elsöprő többsége, a válaszadók csaknem háromnegyede a védőoltások mellett áll - derült ki a Századvég Gazdaságkutató Zrt. közvélemény-kutatásából, amelynek eredményeit hétfőn közölték az MTI-vel.
2019.07.23. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

A magyar orvosok rendkívül korán halnak. Húszszázaléknyi szakdolgozó hiányzik az egészségügyből. Lenne elég ügyeletes orvos, ha tisztességesen megfizetnék őket. Ezek a legnépszerűbb orvosképzések. Alvásdiagnosztikai labor a Borsod megyei kórházban. Az egészségügy a legnagyobb problémája a budapestieknek. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.
2019.07.20. Hírek

Ezek a legnépszerűbb orvosképzések

Milyenek voltak a ponthatárok 2018-ban a legnépszerűbb orvosi képzéseken? És hányan jelentkeztek idén? Minden fontos ponthatár és statisztika, amit az idei eredmények előtt érdemes átnézni.
2019.07.18. Hírek

A bél mikrobáinak helyreállítása segítheti az éhezők gyerekek fejlődést

Az éhező gyerekeknek szánt élelmiszersegély-csomagok leginkább tejport és rizst tartalmaznak, azonban annak ellenére, hogy megfelelő mennyiséget ehetnek belőle, nem az életkoruknak megfelelő a fejlődésük. Ez még évekkel az egykori éhezést követően is súlyosan hátrányos helyzetbe hozza őket, lassabban fejlődik agyuk és fogékonyabbak a betegségekre.
2019.07.17. Hírek

Alvásdiagnosztikai labor a Borsod megyei kórházban

Augusztus 1-jétől megkezdi a munkát az alvásdiagnosztikai labor Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban. A fejlesztésről Révész János főigazgató számolt be sajtótájékoztatón szerdán.
2019.07.16. Hírek