hírek

Törvényjavaslat készült Romániában a marihuána orvosi használatára

Kezdeményezés indult Romániában annak a Victoria nevű nőnek az emlékére, aki rákos betegségben szenvedett és ez év elején halt meg. Leánya, Alexandra társaival együtt azért küzdött, hogy a gyógyíthatatlan betegek a jövőben hozzájuthassanak a tartós fájdalom csillapítására alkalmas marihuánához, más nevén cannabis-hoz.
2019.07.15. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Kollegiális szakmai vezetői pályázat. Szívsebészből háziorvos: 25 év után váltott. Informatikai eszközöket kap az Országos Korányi intézet. A szegedi SBO-n már trópusi betegségekkel is találkoztak. Nanokapszula, a trójai faló, avagy robotok a műtőben. Rákban hal meg a legtöbb 2-es típusú cukorbeteg. Minden túlórát megér, amikor sikerül a beteget visszahozni. Negyvenkét éven át gyerekeket gyógyított dr. Fekete István. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.
2019.07.13. Hírek

Negyvenkét éven át gyerekeket gyógyított dr. Fekete István

Bő 42 évnyi munka után vonult nyugdíjba dr. Fekete István békéscsabai házi gyermekorvos. Egykori és jelenlegi betegei, valamint a szüleik meglepték az utolsó munkanapján a Trefort utcai rendelőben, illetve egy bulit is szerveztek neki, így köszönték meg a szakembernek az áldozatos munkát.
2019.07.12. Hírek

Minden túlórát megér, amikor sikerül a beteget visszahozni

Szabados Péter már tízévesen eldöntötte: mentőorvos lesz. Július elsején, a Semmelweis-nap alkalmából országos kitüntetésben részesült. Szigetváron ügyelt, majd néhány óra múlva már a kaposvári mentőállomásra igyekezett. Közben a Sonline.hu-nak adott interjút.
2019.07.12. Hírek

Nanokapszula, a trójai faló, avagy robotok a műtőben

Belátható időn belül, saját szakterületükön úttörő felfedezéseket tettek a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának orvosai és kutatói. A Magyar Nemzet által bemutatott eredményeik nemcsak a magyar egészségügyre, de a világ betegellátására is hatással lesznek.
2019.07.10. Hírek