hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Veszprémben már nincs mikrobiológiai labor. Semmelweis Ignác életműve ma is mérce. 406 oklevelet adtak át az Egészségtudományi Kar ünnepségén. A tisztább strandokért indítottak kampányt. 37 milliós eszközfejlesztés a Sportkórházban. Mit sem ér a gép, ha nincs hozzá elég radiológus. Semmelweis Egyetem: ismertség és elismertség. Pár éven belül enyhíthetik az elviselhetetlen fájdalmat. Semmelweis-napon a betegek biztonságáról. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.
2019.07.06. Hírek

Semmelweis-napon a betegek biztonságáról

A Semmelweis 200 – Tiszta kézzel a jobbulásért! kampány volt az első akciója a 2018-ban életre hívott Jobbulást! Alapítványnak tavaly, hiszen az alapítók – orvosok és egy egészségügyi menedzser – akkori deklarációja szerint a Semmelweis Emlékév középpontjában a kórházhigiénének kell állnia.
2019.07.05. Hírek

Pár éven belül enyhíthetik az elviselhetetlen fájdalmat

Helyes Zsuzsanna a Pécsi Tudományegyetemről és Dénes Ádám az MTA KOKI-ból a Liverpooli Egyetem kutatóival együttműködve kimutatták, hogy egy testi sérülés a gyulladásos folyamatok nem megfelelő szabályozásával együtt milyen hatással lehet a fájdalomérzékelésre az idegrendszerben.
2019.07.04. Hírek

Semmelweis Egyetem: ismertség és elismertség

A Semmelweis-nap alkalmából a Századvég Gazdaságkutató Zrt. megvizsgálta az SE megítélését a magyar lakosság körében, beleértve az intézmény által nyújtott egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos attitűdöket is.
2019.07.03. Hírek

A tisztább strandokért indítottak kampányt

A fürdőhigiéné javításáért, a tisztább strandokért fogott össze a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt.-vel: tájékoztatási kampányban hívják fel a figyelmet a fürdőzés alapszabályaira.
2019.07.02. Hírek

37 milliós eszközfejlesztés a Sportkórházban

Csaknem 37 millió forint értékben korszerű informatikai eszközökkel gazdagodik az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében. A forrásból a sportegészségügyi intézet 200 új asztali számítógépet és ugyanennyi nagyméretű monitort szerezhet be.
2019.07.02. Hírek

Veszprémben mától nincs mikrobiológiai labor

Nincs állami mikrobiológiai laborszolgáltatása július elsejétől a Veszprém megyei kórházaknak. Bezárt ugyanis a megyei kormányhivatalnál működő mikrobiológiai labor, ezzel kiesett a terület egyik nélkülözhetetlen járványügyi háttérszolgáltatása.
2019.07.01. Hírek

Semmelweis Ignác életműve ma is mérce

Semmelweis Ignác életműve, pályafutása ma is mérce, szerepe a világban rendkívüli, az ő példamutatásában ötvöződik az emberiség és a magyarság minden nemes értéke - hangoztatta az emberi erőforrások minisztere a Semmelweis-napi elismerések átadásán hétfőn a Pesti Vigadóban.
2019.07.01. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Több hét kihagyás után újra kapható. A betegek fele szívproblémák miatt kerül kórházba. Nagy munkabírású kollégát veszített el a szakma. Megújul Pécs legnagyobb rendelőintézete. Több mint 82 ezer egészségügyi dolgozó bére emelkedik július 1-től. Újra kell szervezni az orvosi ügyeletet Szombathelyen. A Neurológia Klinika egykori igazgatójára emlékeztek. Több pénz kell a gyorsabb befogadáshoz. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.
2019.06.29. Hírek