hírek

A betegek fele szívproblémák miatt kerül kórházba

A bevitt kalóriáink 40 százalékát a zsír adja, ezzel európai szinten is vezetők vagyunk a zsírfogyasztásban. Ehhez hozzáadjuk a fokozott alkoholfogyasztást és a dohányosok magas arányát a lakosságon belül, és kész is egy szív- és érrendszeri megbetegedésekre hajlamos népesség receptje.
2019.06.28. Hírek

Hatékony antibiotikum lehet a kannabidiol?

Szakértők egy csoportja úgy gondolja, hogy a marihuána egyik vegyülete felhasználható a baktériumok elleni harchoz. A kutatók egy ideje úgy gondolják, hogy a kannabidiolt (CBD) akár terápiás célra is alkalmazható, az anyag hatásos lehet epilepszia kezelésére.
2019.06.27. Hírek

Megújul Pécs legnagyobb rendelőintézete

Befejeződött a legnagyobb pécsi rendelőintézet felújításának első üteme. A csaknem 600 millió forint összértékű beruházást javarészt fejlesztési forrásokból finanszírozzák - derül ki a pécsi önkormányzat MTI-hez eljuttatott közleményéből.
2019.06.26. Hírek

Több pénz kell a gyorsabb befogadáshoz

Szükséges, de nem elégséges mértékű a gyógyszerkassza emelése ahhoz, hogy feljebb kerüljünk a V4-ek ranglétráján. Holchacker Péter, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatója az gyógyszertámogatásról nyilatkozott a Világgazdaságnak.
2019.06.24. Hírek

A Neurológiai Klinika egykori igazgatójára emlékeztek

Molnár Lászlót 1969-ben nevezték ki az Ideg- és Elmegyógyászati Klinika igazgatójának. A professzor 1992-ig vezette az intézményt. Tevékenységét, személyiségét elevenítették fel kollégái, tanítványai és tisztelői a halálának 20. évfordulója alkalmából rendezett emlékülésen múlthéten.
2019.06.24. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Nálunk is felbukkant a gyógymód nélküli nyári betegség. Költözik a SE Pulmonológiai Klinikája. Hamarosan újra kapható lesz a K-vitamin. Magyarország sziget az oltásellenesség tengerében. Magyarországon is elérhető "csodagyógyszer" miatt adtak ki figyelmeztetést. Az öregedés talán egy betegség, és megvan a kórokozója is. - Többek között ezek voltak a hét hírei a egészségügyben.
2019.06.22. Hírek

Nálunk is felbukkant a gyógymód nélküli nyári betegség

A szúnyogcsípések elleni óvintézkedésre kérik a turistákat Görögországban, tavaly ugyanis elterjedt a nyugat-nílusi láz, amit a rovarok terjesztenek. A fertőzöttek nagy része észre sem veszi a tüneteket, mégis agyvelő- vagy agyhártyagyulladást okozhat, halálos is lehet.
2019.06.21. Hírek