hírek

Magyarország sziget az oltásellenesség tengerében

Ha folytatódik az oltásellenes trend, akkor már a fejlett országok sem lesznek védettek a járványoktól – derül ki egy új kutatásából, amely szerint a magyarok még mindig jobban bíznak a vakcinákban, mint nyugati és keleti szomszédaink, írja a hvg.hu.
2019.06.20. Hírek

Hamarosan újra kapható lesz a K-vitamin

Nagy valószínűséggel a jövő hét elejétől lesz ismét kapható a magyarországi patikákban K-vitamin-készítmény – közölte a Magyar Nemzet érdeklődésére a Hungaropharma vezérigazgatója.
2019.06.20. Hírek

Megrövidíti az életet az egyik legfelkapottabb étrend

Ausztrál kutatók megfejthették, miért rövidíti meg az életet a magas fehérjetartalmú étrend, mint amilyen például a paleo(lit) diéta is. Az új eredmények azt is alátámasztják, hogy a szénhidrátok nem feltétlenül kerülendők, ahogy sokan állítják.
2019.06.18. Hírek

Az öregedés talán egy betegség, és megvan a kórokozója is

Maus Máté genetikusként doktorált az ELTE-n, később a gyógyszeriparban is kipróbálta magát, de a szíve visszahúzta a tudományhoz. New Yorkban, most pedig Barcelonában kutat, az öregedés alapvető mechanizmusait vizsgálja. Sorsában számtalan fiatal magyar tudós a saját dilemmáira ismerhet.
2019.06.17. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Végtagmentő applikáció segíti a megelőzést. Bővítik a szegedi fül-orr-gégészeti klinikát. Hamisítás Elleni Nemzeti Testület: továbbra is a patikákban bízik a gyógyszervásárlók többsége. Tiltakozik a gyerekorvos szakma. Kollektíven robogunk a kiégés felé? Ismét szervezett lesz a védőnői méhnyakszűrés. Nőtt idén a szexuális fertőzések száma. Új egészségkultúra a jövő kórházaiban. - Többek között ezek voltak a hét hírei a egészségügyben.
2019.06.15. Hírek

Ismét szervezett lesz a védőnői méhnyakszűrés

Júliusban ismét kézhez kapják a védőnők azokat a listákat, amelyeken azoknak az ellátási területükön élő nőknek a neve szerepel, akik a megelőző három évben nem vettek részt méhnyakszűrésen közfinanszírozott ellátónál.
2019.06.14. Hírek

Nőtt idén a szexuális fertőzések száma

A főváros mellett Hevesben regisztráltak kiugróan sok kankós és klamídiás esetet. Úgy tűnik Magyarország sem kivétel: ahogy a világon a legtöbb országban, úgy nálunk is egyre több a nemi beteg.
2019.06.14. Hírek

Új egészségkultúra a jövő kórházaiban

Az Egészséges Budapest Program most ért el abba a fázisba, amely gyakorlatiasabb, gyorsabb, hatékonyabb megvalósítást, menedzserszemléletet kíván - mondta Tóvízi Attila, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgató-helyettese.
2019.06.14. Hírek

Emberi szervet a nyomtatóból!

Már nem kérdés, hogy a háromdimenziós nyomtatás forradalmasíthatja az orvostudományt, hiszen élő szöveteket, szerveket is létre lehet vele hozni. Bár csak kis méretben, de idén már szívet is elő tudtak állítani ezzel a megoldással.
2019.06.13. Hírek