hírek

Szolgálati lakás üres praxist betöltő háziorvosoknak

Szolgálati házakat építenének a Magyar falu program keretében azokon a kistelepüléseken, ahol hosszabb ideje nincs háziorvos - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön Bükfürdőn, a Községek és Kistelepülések Országos Önkormányzati Szövetsége (KÖSZ) ülésén.
2019.05.13. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

A legtöbben ide nem jutnak be, amíg élnek. Szeptemberben jöhet a fogorvossztrájk. Újratölthető inhalátor asztmás és krónikus obstruktív tüdőbetegek számára. A génszerkesztett babák korát éljük. Idén már új néven fut Az Év Praxisa pályázat. Életmódot kellene váltaniuk a magyar férfiaknak. Betegtámogatás - Hogyan helyes? Miként etikus? Májustól tételesben érhető el 12 terápia. Megújult az asztmára vonatkozó szakmai ajánlás. - Többek között ezek voltak a hét hírei a egészségügyben.
2019.05.11. Hírek

A Semmelweis Egyetem hat munkatársa lett az MTA tagja

Az Akadémikusok Gyűlése zárt ülésén megválasztotta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) új rendes, levelező, külső és tiszteleti tagjait. Az MTA 191. közgyűlésén megválasztott akadémikusok listáján a Semmelweis Egyetem 6 munkatársa is szerepel.
2019.05.10. Hírek

Betegtámogatás - Hogyan helyes? Miként etikus?

Egy a betegtámogató programokról szóló állásfoglalás-tervezetet bocsátott szakmai vitára a közelmúltban az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. "A betegnek azért jó, mert egy ilyen program keretében bármikor kérdezhet, segítséget kérhet."
2019.05.09. Hírek

Májustól tételesben érhető el 12 terápia

A tavaly októberben befogadott 29 új innovatív gyógyszerből 17 tavaly november elseje óta hozzáférhető a betegek számára, míg a további 12 készítmény májustól válik elérhetővé a kórházak számára.
2019.05.09. Hírek

Életmódot kellene váltaniuk a magyar férfiaknak

Az életmódváltás lehet az egyik lehetősége a rossz bőrben lévő magyar férfiaknak arra, hogy egészségesebben és hosszabb ideig éljenek. Egy ilyen változás nem egy könnyű folyamat, ám a szembe jövő valóság nem sok választási lehetőséget ad.
2019.05.08. Hírek