hírek

Nyomtatott szívet tanítanak dobogni

Hatalmas tudományos siker és orvosi áttörés, hogy a Tel-avivi Egyetem kutatói 3 óra alatt sikeresen nyomtattak ki egy 3D-s szívet sejtekkel, vérerekkel és kamrákkal. De hogyan tanítják meg dobogni?
2019.04.30. Hírek

Mágneses, mikroméretű gyógyszerszállítók

Olyan apró mágneses robotokat fejlesztettek ki amerikai mérnökök, amelyek a baktériumokhoz hasonlóan ki tudnak lépni a véráramból, hogy gyógyszert szállítsanak a tumorba vagy a betegség uralta területre.
2019.04.30. Hírek

Elismerte felelősségét a Bajcsy Zsilinszky kórház

A vizsgálat eredményéről a Bajcsy kórház igazgatója tájékoztatta a Semmelweis Egyetem rektorát. Elismerte felelősségét a Bajcsy Zsilinszky kórház a két éves szemsérült kisfiú ellátásával kapcsolatban – értesült a Népszava.
2019.04.29. Hírek

Új 128 szeletes CT-berendezést avattak Törökbálinton

Ünnepélyes keretek között kezdte meg hétfőn délelőtt működését a régió legújabb CT-berendezése a Törökbálinti Tüdőgyógyintézetben. A Közép-Magyarországi Régió 44. CT-berendezését az Egészséges Budapest Programból finanszírozták, és az amerikai GE Healthcare szállította.
2019.04.29. Hírek

Lehet-e égés és füts nélkül is dohányozni?

Ma már egyértelmű bizonyítékok támasztják alá, hogy a dohányzás káros, és számos betegség kialakulásért felelős. Ezért a leszokásnál nincs jobb választás azok számára, akik dohányoznak. De vajon tényleg leszokik-e mindenki?
2019.04.29. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Szeptembertől kötelező a bárányhimlő elleni védőoltás. Kicsi a kanyarójárvány esélye Magyarországon. Tavaly hat százalékkal nőtt a mérgezések száma. Folytatják a csonttörési kockázatfelmérő programot. Kerekasztal beszélgetés - Munkavállalás, magánpraxis. - Többek között ezek voltak a hét hírei a egészségügyben.
2019.04.27. Hírek

Tavaly hat százalékkal nőtt a mérgezések száma

Tavaly 23 584 mérgezéses esetet jelentettek az ellátásában részt vevő orvosok, egészségügyi intézmények, ami hat százalékkal több mint az azt megelőző évben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az MTI-vel.
2019.04.24. Hírek

Folytatják a csonttörési kockázatfelmérő programot

Április végétől folytatódik az országos csonttörési kockázatfelmérő program, amely a csontritkulás korai felismerésére és veszélyeire hívja fel a figyelmet - közölte a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrologiai Társaság elnöke kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
2019.04.24. Hírek