hírek

200 halott a romániai járvány mérlege

Véget ért az influenza járványszerű terjedése Romániában - közölte a tisztiorvosi szolgálat, amelynek múlt csütörtökön közzétett jelentéséből az is kiderült: a betegség a tavalyinál lényegesen több, csaknem kétszáz halálos áldozatot követelt.
2019.04.23. Hírek

Ettől javul a Parkinson-kórban szenvedők mozgása

Már a szabadban is tudnak sétálni korábban otthonukhoz kötött Parkinson-kóros páciensek kanadai kutatók egy új kezelésének köszönhetően - számolt be a szakértők szerint nagy reményekre okot adó eredményekről a BBC News.
2019.04.22. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Átadták Az Év Orvosa díjat. Orvoshiány miatt 50 kilométert kell utazniuk a gyerekeknek. Hat praxisközösség már megalakult. A Csolnoky-emlékérem idei díjazottait köszöntötték. Kevés figyelem jut a pszichiátriákra. Több ezer epilepsziáson segíthet egy új eljárás. Jubileumi kiállítás a 180 éves klinikáról. - Többek között ezek voltak a hét hírei a egészségügyben.
2019.04.20. Hírek

Rég ismert és új fertőző betegségek fenyegetik az emberiséget

Világszerte még mindig emberek milliói nem jutnak megfelelő egészségügyi ellátáshoz, miközben olyan veszélyek fenyegetik az emberiséget, amilyenek az új vagy ismételten fellángoló fertőző betegségek, a klímaváltozás vagy a szuperbaktériumok, amelyek miatt akár az életmentő műtétek is kockázatossá válhatnak.
2019.04.19. Hírek

Kevés figyelem jut a pszichiátriákra

A megfelelő eszközök és a személyzet is hiányzik a pszichiátriákról, ezért történhet tragédia az egyik budapesti kórházban. Újabb eset világított rá arra, hogy a pszichiátria mennyire elhanyagolt területe a hazai betegellátásnak.
2019.04.18. Hírek

Hat praxisközösség már megalakult

Hat praxisközösség már megalakult a Versenyképes Közép-Magyarország operatív program (Vekop) nyújtotta pályázati lehetőségeknek köszönhetően – tudta meg a Világgazdaság.
2019.04.18. Hírek

Gyilkos szupergomba terjed a világ kórházaiban

2015 végén Johanna Rhodes, a neves londoni Imperial College fertőzőbetegség-specialistája kétségbeesett telefonhívást kapott. A Royal Brompton Hospitalból hívták azzal, hogy „futótűzként terjed” kórházukban valamilyen fertőzés.
2019.04.17. Hírek

Átadták Az Év Orvosa díjat

Az Év Orvosa díjat kiemelkedő szakmai munkáért és példamutató etikus magatartásáért, a Hagymási-emlékérmet pedig a kamaráért kifejtett tevékenységért ítélik oda minden évben, mondta dr. Csepura Olga elnök a csütörtöki ünnepségen.
2019.04.16. Hírek