hírek

Európai összefogás a májbetegekért

Személyre szabott mikrobiom-alapú terápiák fejlesztésében vesz részt a Debreceni Egyetem. A 22 európai intézet összefogásával zajló, hatéves kutatás során a végstádiumú májbetegségre és májelégtelenségre keresnek hatékony gyógymódot.
2019.03.29. Hírek

Továbbfejlesztik az elektronikus ügyintézési rendszereket

Megkezdődött a központi pénzügyi engedélyező rendszer kialakítása, amely lehetővé teszi, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központ felügyelete alá tartozó intézményekben a pénzügyi-számviteli folyamatok egységes szabályrendszer alapján működjenek.
2019.03.26. Hírek

"Magának nagyobb szüksége van rá, mint nekem"

A kistelepüléseken különösen nehéz dolga van annak, aki nem szeretne elfogadni semmit a pácienseitől, hiszen ők rendszerint megszégyenítve érzik magukat, ha az orvos visszautasítja a megspórolt pénzüket, vagy egy félretett doboz tojást.
2019.03.25. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Még fabatkáért sincs jelentkező a praxisokra. Mennyire van biztonságban orvosi praxisa? Adatvédelmi kvíz. Négy megyében javult a helyzet. Érbeteg-ellátás: roadshow-ra indulnak az érsebészek. 200 milliót kapott a MediCall, a dr. Google vetélytársa. A magyar felnőttek nem járnak orvoshoz, de a gyerekeiket elviszik. Új kemoterápiákat javasolnak az onkológusok. - Többek között ezek voltak a hét hírei a egészségügyben.
2019.03.23. Hírek

Már nem csak a recept lesz elektronikus az egészségügyben

A kormány fontosnak tartja, hogy az egészségügyben fellelhető betegadatokat "egy csatornába" terelje, ezért a már működő elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) adatbázisai tovább bővülnek - jelentette be az emberi erőforrások minisztere kedden.
2019.03.22. Hírek