hírek

Lezajlott az első, 5G-hálózaton keresztüli agyműtét

Az újgenerációs mobilhálózatok egyik legfontosabb felhasználási területe az egészségügy lehet majd, ahol a minimálisra csökkentett válaszidőt és nagy sávszélességet biztosító technológia lehetővé teszi a távvezérelt beavatkozásokat.
2019.03.20. Hírek

Négy megyében javult a helyzet

Tavalyhoz képest nőtt a tartósan betöltetlen háziorvosi körzetek száma. Zala megyében van a legkevesebb tartósan betöltetlen háziorvosi praxis, ott öt, míg Vas és Komárom megyében nyolc körzet vár gazdára.
2019.03.19. Hírek

200 milliót kapott a MediCall, a dr. Google vetélytársa

Alig két éve indult útjára a hazánkban úttörő egészségügyi mobilalkalmazás, a MediCall, amelynek mostanra már több mint 13 ezer felhasználója van. Az alkalmazást fejlesztő cég 200 millió forintos tőkebefektetést kapott decemberben.
2019.03.19. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

"Borítékkal köszöntünk a sebésznek, pikkpakk megvolt a műtét". Kórházi fertőzések: a magyar adat jobb, mint az uniós átlag. Agykutatás Napja Budapesten. A nők másként élik meg az infarktus tüneteit. Megújult a Szentkirányi utcai Fogászati Intézet. Lesz összefogás az alapellátás és a szakellátás között. Degresszív a gyermekorvosok finanszírozása. Tizenhat korszerű lélegeztetőgép került a pécsi klinikára. - Többek között ezek voltak a hét hírei a egészségügyben.
2019.03.16. Hírek