hírek

A Google segít elkerülni a gyógyszerfüggőséget

Az Egyesült Államokat sújtó járványszerű ópiátkrízis miatt a Google új funkciót épített be térképszolgáltatásába: a felhasználók egyszerűen rákereshetnek a környezetükben lévő azon helyekre, ahol törvényesen és biztonságosan adhatják le a már nem használt gyógyszereiket. A szolgáltatás első körben Amerikában lépett működésbe.
2019.03.01. Hírek

Az anyatej véd az ekcéma ellen is

Az első három hónapban kizárólag anyatejjel táplált babák hatévesen jelentősen kisebb eséllyel lesznek ekcémásak, mint hasonló korú, de nem anyatejes vagy rövidebb ideig szoptatott társaik egy új kutatás szerint.
2019.02.28. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

A kormány azt tervezi, hogy az általános iskolás fiúk is kapnak HPV-oltást. Újra lehet pályázni praxisvásárlásra, letelepedésre. A csodálatos agy: Könyvbemutató a Semmelweis Szalonban. Orvosi díj: a Semmelweis Egyetem 29 orvosára lehet voksolni. Újabb gyógyszert függesztett fel az EMA. Influenza: Tovább csökkent a megbetegedések száma. Nekimegy az oltáselleneseknek a Facebook. Hamis rákgyógyszer kerülhetett forgalomba. Károsodott idegsejteket javítottak ki két állatkísérletben. - Többek között ezek voltak a hét hírei a egészségügyben.
2019.02.23. Hírek

Újabb gyógyszert függesztett fel az EMA

Egy köhögéscsillapító, gyulladáscsökkentő készítmény forgalmazását állította le az Európai Gyógyszerügynökség. A Richter is értékesített fenspiridtartalmú terméket, bár csak elenyésző volumenben.
2019.02.22. Hírek