hírek

Nekimegy az oltáselleneseknek a Facebook

Az amerikai képviselő Adam Schiff szerint a Facebookon (és a Google-ben) a védőoltásokról terjedő álhírek és tévinformációk is hozzájárultak ahhoz, hogy Washington államban újra felütötte fejét a kanyaró. A két techóriás ezért extra lépéseket tesz az oltásellenesség terjedése ellen.
2019.02.20. Hírek

Hamis rákgyógyszer kerülhetett forgalomba

Az előzetes vizsgálatok szerint nem tartalmaz aktív hatóanyagot az a hamis rákgyógyszer, amelynek amerikai felbukkanása kapcsán az eredeti gyártó adott ki figyelmeztetést. Egyelőre nem tudni, eljutott-e a hamis gyógyszer a betegekhez.
2019.02.19. Hírek

Kiderült, hogy az ember alvás közben is képes tanulni

Egy új kutatás arra jutott, hogy megfelelő körülmények között az alvó emberi agy is képes rögzíteni valamit az új szavakból. A Berni Egyetem kutatói januárban a Current Biology című folyóiratban publikálták vizsgálatuk eredményeit.
2019.02.18. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Radioembolizáció: új remény sok hazai májrákos betegnek. Top 15: ezek voltak a legnépszerűbb gyógyszerek tavaly. Élesben működik a gyógyszerazonosítás. Automatikusan hívja a mentőket a magyar fejlesztésű mobilapplikáció. A csontrák egyik legkorábbi példájára bukkantak. Robotsegítség az orvos mellett. A Facebook nem orvosi gyorstalpaló. A gömbhal ihlette a gyomordaganat elleni okospirulát. Okos sztetoszkóp a tüdőgyulladás kiszűréséhez. Leopárdteknős páncélja ihlette az inzulint tartalmazó kapszula formáját. - Többek között ezek voltak a hét hírei a egészségügyben.
2019.02.16. Hírek

Automatikusan hívja a mentőket a magyar fejlesztésű mobilapplikáció

Szerencsére nem mindennapos eset, de előfordul, hogy valaki közlekedési balesetet szenved, de nem képes segítséget – mentőt, tűzoltót vagy akár a családtagját – hívni. Egy magyar fejlesztésű applikáció az ilyen helyzetekben segít: automatikusan érzékeli a balesetet, és riasztja azt, akit, amit a felhasználó előzetesen beállított a készülékén. Ez lehet akár a 112-es egységes európai segélyhívó szám is.
2019.02.15. Hírek

Robotsegítség az orvos mellett

Miközben a nagy precizitást és teherbírást igénylő gyártási és raktározási folyamatokban már elterjedten alkalmaznak robotokat, az egészségügyben még ritkának számít a gépi segítség.
2019.02.15. Hírek