hírek

Új ajánlások a magas vérnyomás kezelésére

Első alkalommal ismertetik széles szakmai közönség előtt a Magyar Hypertonia Társaság új ajánlásait a magas vérnyomás kezelésére Debrecenben, a 16. alkalommal megrendezett országos hipertónia napon.
2019.02.08. Hírek

A következő 20-30 év vezető problémája a nyaki gerinc megbetegedése lesz

A mobiltelefonokat előrehajtott fejjel kell nézni, ami prognosztizálja, hogy a következő 20-30 év vezető problémái a nyaki gerinc megbetegedései lesznek, és ez a fiatalokat, tinédzsereket kifejezetten érinti - mondta Erbszt András, a DoctorFit Gerincambulancia alapítója, vezető főorvosa szombaton az M1 aktuális csatornán.
2019.02.07. Hírek

Összeálltak az orvosok

És az orvosi kamarát is megreformálnák, hogy megfelelő módon, és tényleg értük működjön. Mindezen célok elérésére új Facebook-csoportot hoztak létre Újratervezés néven. Biztonságos munkavégzést, méltó körülményeket szeretnének.
2019.02.06. Hírek

Betegségben tölti élete utolsó 15 évét a magyar

Az Eurostat a napokban közölt adatai szerint várhatóan az átlag uniós nő 64,2, míg a férfi 63,5 éves koráig él egészségesen, tehát ennyi évet él le olyan betegség, fogyatékosság nélkül, ami akadályozná a hétköznapokban.
2019.02.05. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Megtorpant a gyerekkori elhízás mértéke itthon. Sci-fibe illő jelenetek és a szervdonorkérdés. 5 év alatt nyolcszor többen foglaltak online orvost. A belgyógyászatról hiányzik a legtöbb orvos. Tumorsejtek halálba kergetője. - Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2019.02.02. Hírek

Alig van orvos és nővér Szlovákiában

Egyre nagyobb méreteket ölt a munkaerőhiány a szlovák egészségügyben. Az ágazati minisztérium mellett működő Egészségpolitikai Intézet adatai szerint a kórházakból és rendelőintézetekből összesen 3500 orvos hiányzik, további 2000 pedig nyugdíjaskorú.
2019.02.01. Hírek

Megtorpant a gyerekkori elhízás mértéke itthon

A különböző jogszabályi változtatásoknak és a szakmai összefogásnak köszönhetően megtorpant a magyar gyerekek körében a túlsúlyosok aránya - erről az egészségügyért felelős államtitkár beszélt egy szakmai konferencián csütörtök Budapesten
2019.02.01. Hírek

Az éghajlatváltozás miatt több lány születik

Naponta érkeznek hírek arról, hogy a melegebbé és kiszámíthatatlanná váló klíma az élet minden elemét átalakítja a mezőgazdaságtól a fertőző betegségek terjedéséig, a téli sportok ellehetetlenülésétől az ősz és a tavasz eltűnéséig. Kiderült azonban, hogy az éghajlatváltozás ennél sokkal mélyebben is hat ránk: átalakítja szaporodásunkat.
2019.01.31. Hírek