hírek

Sci-fibe illő jelenetek és a szervdonorkérdés

Ki lehet ma Magyarországon szervdonor? Miért számít úttörőnek a vér nélküli májtranszplantáció? A Life.hu prof. dr. Máthé Zoltán sebészprofesszorral készített interjút, aki már több mint 500 májátültetést végzett.
2019.01.31. Hírek

A belgyógyászatról hiányzik a legtöbb orvos

Az egészségügyi szakdolgozók 3511 álláshelye volt üresen 2017-ben a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) egészségügyi évkönyvének adatai szerint, a legtöbb ápoló a kórházakból hiányzott. A betöltött teljes munkaidős és időszakos szakdolgozói állások száma több mint 95 ezer volt.
2019.01.30. Hírek

5 év alatt nyolcszor többen foglaltak online orvost

Az iparági statisztikák évről évre bizonyítják, hogy a privát egészségügyben egyre többen és egyre szélesebb rétegeket lefedve jelennek meg. Bár háztartások kiadásainak 5%-a volt egészségügyi kiadás 2018-ban, az elköltött összeg évről évre 12-15%-kal emelkedik.
2019.01.30. Hírek

Űregerek vesznek részt az öregedés kutatásában

Az emberes űrhajózás néhány évtizede alatt egyre többet sikerült megértenünk azokból a hatásokból, amelyeket a világűr környezete az emberi szervezetre gyakorol. Egerek élettani változásait vizsgálják az űrállomáson.
2019.01.29. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Őrült tempóban terjed az influenza. Magyar találmány a felesleges gyógyszerfogyasztás ellen. Majd másfélezer településen nincs gyógyszertár. Folytatódik a praxisközösség program. Elfogadják a Honvédkórház dolgozói az új státuszt. Többet költöttünk gyógyszerekre 2017-ben. Fiatal kutatókat támogat az amerikai szervezet. Kampány az Európai Méhnyakrák Megelőzési Héten. Új módszerrel gyógyítják a májdaganatot. A kormány kiterjesztené a HPV elleni védőoltást a fiúkra. - Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2019.01.26. Hírek

Őrült tempóban terjed az influenza

Csak az elmúlt héten megduplázódott a betegek száma. Egyre több kórházban van látogatási tilalom. Az egyik oltóanyag már elfogyott, de a többi is megfelelő védettséget biztosít - tudta meg az InfoRádió Molnár Zsuzsannától, a Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi szakértőjétől.
2019.01.25. Hírek

Ez az otthoni vérnyomásmérő EKG-t is készít

Könnyen kiszűrhető a panaszokat nem okozó, ám igen súlyos következményekkel járó pitvarfibrilláció. Egymás után adja ki egészségügyi okoseszközeit a Nokiától immár függetlenné vált Withings. Népszerű vérnyomásmérőjét is felturbózta, ami így EKG-szerű görbét is készít, írja a hvg.hu.
2019.01.25. Hírek

Folytatódik a praxisközösség program

Az egészségügyi alapellátás színvonalának további emelése érdekében, praxisközösségek létrehozására 5,8 milliárd forintot különít el a központi költségvetés - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn Dunavarsányban egy ilyen új centrum átadása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.
2019.01.24. Hírek