hírek

Fiatal kutatókat támogat az amerikai szervezet

Dr. Sebe István (képünkön), az Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet tudományos munkatársa nyerte el az Albert Szent-Györgyi Young Investigator Awardot, amelyet a New York-i Magyar Tudományos Társaság (New York Hungarian Scientific Society) pályázatán 35 évnél fiatalabb magyarországi és közép-kelet európai, magyar származású kutatók kaphatnak meg.
2019.01.23. Hírek

Többet költöttünk gyógyszerekre 2017-ben

Magyarországon 2017-ben átlagosan valamivel több, mint 15 darab vényköteles gyógyszert váltottak ki fejenként a lakosok, amiért 12 700 forintot fizettek a patikákban – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2017-es évet feldolgozó egészségügyi évkönyvéből.
2019.01.23. Hírek

Kampány az Európai Méhnyakrák Megelőzési Héten

Január 21-27. között rendezik meg a XIII. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hetet, amely a nőket sújtó daganatos megbetegedés veszélyeire, az éves szűrővizsgálatok és a védőoltás fontosságára hívja fel a figyelmet.
2019.01.22. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

5,8 milliárd forintra pályázhatnak háziorvosi praxisok és praxisközösségek. Eurotransplant: az elsők között a Semmelweis Egyetem. Influenza: megkezdődött a járvány. Zacher Gábor: Dolgoznék, de már nem kellek. Hamarosan indul a hazai gyógyszerazonosítási rendszer. Hétfőre bezupál a Honvédkórház. Egyre több a fogorvosjelölt a szakképzésben. - Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2019.01.19. Hírek

Egyre több a fogorvosjelölt a szakképzésben

Növekszik az itthon vagy külföldön szerzett, illetve a Magyarországon honosított szakorvosi diplomák száma. Míg 2013-ban száztizenhét, addig tavaly hatvanhárom fogorvos igényelt az egészségügyi szakképesítés külföldi elismeréséhez szükséges hatósági bizonyítványt a kórházfenntartó adatai szerint.
2019.01.18. Hírek

Zacher Gábor: Dolgoznék, de már nem kellek

Sem tanítani, sem életet menteni nem engedik vissza a Honvédkórház falai közé az intézmény sürgősségi osztályának éléről augusztus végén távozott Zacher Gábort, aki december óta mentősként köti le felesleges energiáit. A toxikológus szerint a hazai egészségügy már működésképtelen, ám a benne dolgozók miatt nincs összeomlás.
2019.01.17. Hírek

Hétfőre bezupál a Honvédkórház

A Honvédkórház hét fővárosi és öt vidéki telephelyén több ezer civil alkalmazottnak, köztük orvosoknak, ápolóknak és más szakdolgozóknak a következő napokban kell dönteniük arról: vállalják a honvédelmi alkalmazotti státuszt, vagy otthagyják a kórházat?
2019.01.17. Hírek

Influenza: megkezdődött a járvány

Megkezdődött az influenzajárvány az országban, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint a január 7-13. közötti időszakban 19 300 ember, az előző hetinél 75,6 százalékkal többen fordultak panaszukkal orvoshoz - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).
2019.01.16. Hírek