hírek

Eurotransplant: az elsők között a Semmelweis Egyetem

Minden eddiginél több, összesen 327 transzplantációt végeztek tavaly a Semmelweis Egyetem munkatársai, mellyel az Eurotransplant tagállamai között a szívátültetések tekintetében a második, a vese- és májtranszplantációk számát tekintve pedig a negyedik és ötödik helyen áll az egyetem.
2019.01.16. Hírek

Testre szabott terápia

A precíziós orvoslás módszereivel folyamatosan nyomon követhető egészségi állapotunk alakulása, előre jelezhető, ha hajlamosak vagyunk bizonyos betegségekre, sőt a gyógymódok is személyre szabhatók.
2019.01.15. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Egyre több mellrákot diagnosztizálnak. (Átmenetileg) bezárták az oltóközpontot. Felírási igazolás: sírás, átkozódás a patikákban. A fájdalomba nem szabad beletörődni! Emelkedik az 1-es típusú cukorbetegséggel élő gyermekek száma. Megosztja az orvostársadalmat a hálapénz. Kritikus állapotú beteg ellátása - prehospitalis ellátástól az intenzív osztályig. Az időskori demencia előrejelzését könnyíthetik meg magyar kutatók eredményei. - Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2019.01.12. Hírek

Megosztja az orvostársadalmat a hálapénz

Az aneszteziológus merevnek tartja a magyar egészségügyet. Máté-Horváth Orsolya szerint erre az is példa, hogy különféle titulusokkal kell szólítaniuk egymást az orvosoknak. Az orvos a hálapénz rendszerét a korrupcióhoz hasonlította.
2019.01.11. Hírek

Az időskori demencia előrejelzését könnyíthetik meg magyar kutatók eredményei

Az MTA Természettudományi Kutatóközpontjának (TTK) munkatársai a kóros agyi öregedés mesterséges intelligenciával történő hatékonyabb előrejelzésében értek el fontos előrelépést. A Nemzeti Agykutatási Program által támogatott vizsgálat eredményeiről a GigaScience című tudományos folyóiratban számoltak be a TTK Agyi Képalkotó Központ kutatói.
2019.01.10. Hírek