hírek

Lezárulhat a sürgősségik ellenőrzése

A sürgősségi betegellátás az egyik legfontosabb része a hazai egészségügynek, az Állami Számvevőszék már csak ezért is igyekszik mielőbb lezárni a terület ellenőrzését – nyilatkozta lapunknak a szervezet tervezési vezetője.
2019.01.08. Hírek

Egyre több mellrákot diagnosztizálnak

A fiatalkori emlőrák nem túl gyakori, ám általában agresszív és gyors lefolyású betegség. Mivel pedig szervezett szűrésen csak 45 éves kortól vehetnek részt a nők, nehéz is időben felismerni. Egy amerikai tanulmány szerint már 30 éves kortól előnyös lehet a mammográfia, de ez csak azoknak javasolt, akik egyenes ági rokonaik betegségei révén veszélyeztetettek.
2019.01.07. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

1,3 millió oltóanyag áll a legveszélyeztetettebbek rendelkezésére. Mennyit költünk magánegészségügyre? Az év végi ünnepek növelik a koleszterinszintet. Minilabor rövidítheti le a betegek kivizsgálását. 2018 legképtelenebb egészségügyi botrányai. - Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2019.01.05. Hírek

Minilabor rövidítheti le a betegek kivizsgálását

Már kétszázat legyártottak abból a magyar fejlesztésű okos minilaborból, amelynek segítségével egy háziorvos, mentőorvos vagy sürgősségi orvos is képes helyben olyan vérvizsgálatokat végezni, amelyekhez korábban komplett laboratóriumi analízisre volt szükség - mondta Zettwitz Sándor, a fejlesztést végző cég ügyvezető-tulajdonosa.
2019.01.04. Hírek

A világ legdrágább gyógyszerét csak négy ember kapta meg

A lipoprotein-lipázhiány egy ultraritka genetikai rendellenesség, egymillióból átlagosan 2-3 embert érint. Az ebben szenvedőknek egy génmutáció miatt nem termeli a szervezetük a lipáz nevű enzimet, ami a vérben levő zsír lebontásában játszik nagy szerepet.
2019.01.02. Hírek