hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Klinikai főorvosok pótszabadságáról döntött a Kúria. Nem költ többet gyógyszerre az állam. Fegyelmi indul a debreceni egyetem igazságügyi orvosszakértői ellen. Van olyan kórház, ahol adósság nélkül is járnak az adósságcsökkentő milliárdok. Az orvosok szerint teljesen be kellene szüntetni a szilveszteri tűzijátékozást. - Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2018.12.29. Hírek

Fegyelmi indul a debreceni egyetem igazságügyi orvosszakértői ellen

A Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara fegyelmi eljárást indít a Debreceni Egyetem Igazságügyi Orvostani Intézetének vezetője, Herczeg László és öt munkatársa ellen, miután kiderült, hogy éveken át saját zsebbe térítették a hatósági kirendelésekre végzett szakértői munkák után járó díjazást, amit az egyetem kasszájába kellett volna utaltatniuk.
2018.12.26. Hírek

Nem költ többet gyógyszerre az állam

Az elmúlt nyolc évben 320 ezerrel nőtt Magyarországon a 60 év felettiek száma. Ők már 2,57 millióan vannak, és a teljes, egyébként fogyatkozó népességen belül egyre nagyobb arányt képviselnek, jelenleg 26,3 százalékot.
2018.12.25. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Miniló segíti a beteg gyerekek gyógyulását a Bethesda Gyermekkórházban. Vörösiszap-katasztrófa: több lett a daganatos beteg. Rekordot döntött az üres háziorvosi praxisok száma. A túlóra súlyos mellékhatásai. Szervezetünk antibiotikumai a jövő szuperbaktériumai ellen. Óriási fizetésemelés jön az egészségügyben. Túlélte az ebolát egy újszülött kongói kislány. Először kapott tudományos elismerést Down-kóros ember. - Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2018.12.22. Hírek

Túlélte az ebolát egy újszülött kongói kislány

Túlélte az ebolát egy újszülött kongói kislány, Benedicte, aki egyhónapos intenzív kezelést után újból egészséges - közölte az MTI. Benedicte október 31-án született, hat nappal később ebolával fertőződött meg.
2018.12.19. Hírek