hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Alváslabor nyílt a Szent János Kórházban. Ezért halnak korábban a magyarok. Fiatalítani kell a háziorvosi rendszert. Központosítanák a háziorvoslást. Szénhidrátokkal a fertőzések ellen. Az év kiemelkedő egészségügyi szakdolgozóit díjazta a kamara Budapesten. Fizikai Nobel-díjas technológiák. Egészséges gyermeket szült a nő, akibe egy halott donor méhét ültették át. - Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2018.12.15. Hírek

Alváslabor nyílt a Szent János Kórházban

Alváslabor nyílt a Szent János Kórházban, az intézmény csecsemő- és gyermekosztályán szakmai csoport bevonásával vizsgálják a gyerekek alvási zavarai mögött meghúzódó okokat - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.
2018.12.14. Hírek

Fiatalítani kell a háziorvosi rendszert

Egy orvos mellé jelentősebb egészségügyi szakszemélyzet kellene, ugyanis az egészségügyi ellátásban a csapatmunkára került a hangsúly – jelentette ki Rékassy Balázs egészségügyi szakközgazdász az ECHO TV Jó reggelt! című műsorának keddi adásában a háziorvosi rendszer jövőbeli átalakításának terve kapcsán.
2018.12.13. Hírek

Ezért halnak korábban a magyarok

Az OECD tanulmányai egyértelműen arra utalnak, van összefüggés az egészségügyre költött pénz és az egészségi állapot között. Márpedig Magyarország mindkét téren jelentős lemaradást mutat, amire ezúttal nem más, mint a 2018-as Jó állam jelentés hívja fel figyelmet.
2018.12.13. Hírek

Szénhidrátokkal a fertőzések ellen

A baktériumok elleni védekezésben jelenthet előrelépést a Debreceni Egyetem kutatóinak felfedezése. Olyan vegyületeket állítottak elő, amelyek megakadályozhatják a kórokozók által okozott fertőzés kialakulását. Eredményeiket a „Chemistry – A European Journal” szaklapban publikálták.
2018.12.12. Hírek

Fizikai Nobel-dÍjas technológiák a Semmelweis Egyetemen

Miként lökődik ki a DNS a vírusból fertőzés közben és milyen összefüggések lehetnek a szívizomelégtelenség és a titin nevű óriásfehérje mutációi között? – egyebek mellett ezekre a kérdésekre is lézercsipesz segítségével keresik a válaszokat az egyetem Biofizikai és Sugárbiológiai Intézetében.
2018.12.11. Hírek