hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Jobb egészségügy csak összefogással érhető el. Több HIV-szűrővizsgálatot kellene végezni. Elvégezték a negyvenedik gyermek-szívtranszplantációt. Négyezer HIV-fertőzött nem tud betegségéről Magyarországon. Belehalt egy brit nő Budapesten a fenékplasztikai műtétbe. Nem kérhető díj a szülőtől, aki beteg gyereke mellett marad a kórházban. - Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2018.12.08. Hírek

Cukorral a rák ellen?

A Nature tudományos folyóirat beszámolója szerint az egereknél (önmagában, vagy kemoterápiával együtt) adagolt mannóz cukor lassítja a daganatok növekedését.
2018.12.07. Hírek

Belehalt egy brit nő Budapesten a fenékplasztikai műtétbe

Meghalt egy 49 éves, kétgyermekes brit nő, Tryce Harry, miután egy budapesti klinikán elvégzett fenékműtét után egy zsírembólia (érelzáródás egy zsírrög miatt) miatt rosszul lett március 19-én, írja a brit sajtó az ügyről szóló bírósági eljárásról tudósítva.
2018.12.05. Hírek

Négyezer HIV-fertőzött nem tud betegségéről Magyarországon

Még mindig fontos az AIDS-szűrés elvégzése, hiszen négyezer HIV-fertőzött nem tud betegségéről Magyarországon, az új hordozok pedig ebből a körből kerülnek ki - hívta fel a figyelmet Szlávik János, a Dél-Pesti Centrum Kórház infektológus főorvosa a szombati, AIDS elleni világnap alkalmából.
2018.12.04. Hírek

Több HIV-szűrővizsgálatot kellene végezni

A HIV-fertőzöttek száma csak akkor kezdene stagnálni vagy csökkenni Magyarországon, ha több szűrővizsgálatot végeznének, hogy kiderüljön, ki vírushordozó - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa pénteken Budapesten.
2018.12.03. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

"Ez egyszerűen nem történhet meg!" Be kell zárni a Honvédkórház koraszülöttcentrumát. Interjú egy HIV-fertőzötteket ápoló szerzetesnővérrel. Influenza: egyre több a beteg, de még nincs járvány. 9 milliárdos fejlesztés a pszichiátriai ellátórendszerben. Fejlesztik a szimulációs oktatást a Debreceni Egyetemen. Súlyos gondok vannak a betegekbe épített eszközökkel, itthon is. Fontos a szakmai alázat a betegekkel és a betegségekkel szemben. Ez derült ki a magyar egészségügyről. - Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2018.12.01. Hírek

"Ez egyszerűen nem történhet meg!"

Óriási indulatokat kavart a koraszülöttcentrum bezárása. Hány lélegeztetőgépet lehet venni egy (üresen álló) stadion árából? – Az "elmúlt nyolc év" sportberuházásainak kritikájaként sokszor elhangzó kérdést most épp a Honvédkórház koraszülött intenzív osztályának bezárása tette aktuálissá
2018.11.30. Hírek