hírek

Állami és magán: konfliktusokra készül a kormány

A kormány célja az állami és a magán egészségügyi rendszer minél egyértelműbb szétválasztása - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szombaton Budapesten, a dr. Batthyány László Orvoskör Közhasznú Egyesület konferenciáján.
2018.10.29. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Százötvenmillió forintnyi hamis gyógyszert foglaltak le Magyarországon. A szakorvosok bevonása jelentené a megoldást. Szükség lenne csoportpraxisok kialakítására az alapellátásban. Kampány indult a helyes szájápolásért. Újraélesztési képzést indít a városmajori szívklinika. Semmelweis Symposium 2018. Posztumusz Pro Universitate Díjat adományozott a Semmelweis Egyetem Tóth Ilonának. - Többek között ezek voltak a hét hírei a egészségügyben.
2018.10.27. Hírek

Semmelweis Symposium 2018

A személyre szabott orvoslás új kihívásai: a prenatális tesztektől a célzott tumorterápiáig címmel rendezik meg a 2018-as Semmelweis Symposiumot november 8-9-én az Elméleti Orvostudományi Központban.
2018.10.26. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Az osteoporosis kezelési lehetőségeinek áttekintése. Osteoporosis világnap! Újabb remény a daganatos betegek számára. Mi korunk egyik legnagyobb egészségügyi kihívása? Október a látás hónapja. - Többek között ezek voltak a hét hírei a egészségügyben.
2018.10.20. Hírek

Az osteoporosis kezelési lehetőségeinek áttekintése

A fenti igen friss és naprakész, 2018-as terápiás összefoglaló minden szakterület orvosának nyújt átfogó ismereteket és javaslatot az osteoporosis korszerű kezeléséhez. A csatolt cikket az Osteoporosis Világnap (2018. október 20.) alkalmával ajánljuk minden kedves olvasónknak.
2018.10.19. Hírek

Október a látás hónapja

Idén is megrendezik a "Látás hónapja" programsorozatot, az októberi kampány ezúttal a digitális világ vizuális kihívásaival foglalkozik.
2018.10.18. Hírek