hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Kivonják a Calcium-Sandoz pezsgőtablettát. Hiánycikk a bárányhimlő elleni védőoltás. Első fokon öt év börtönt az orvos. Három napig a járóbeteg-ellátás van a fókuszban. Indul az Adatsólyom Doki! A szellem alkonya. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.
2018.09.22. Hírek

A szellem alkonya

Az Alzheimer-kór kockázatát a magas vérnyomás, a rosszul kezelt cukorbetegség, az elhízás is mind növelik, de ezeket a rizikófaktorokat befolyásolni tudjuk.
2018.09.21. Hírek

Indul az Adatsólyom Doki! Csak orvosoknak!

Szeptember második felétől elérhető az Adatsólyom Doki, melyet az Adatsólyom csapata kifejezetten az orvosok igényeit szem előtt tartva fejlesztett, hogy támogatást nyújtson a GDPR megfelelésben.
2018.09.21. Hírek

Első fokon öt év börtönt kapott az orvos

Öt év börtönre és több mint egymillió forint pénzbüntetésre ítélt első fokon pénteken a Szolnoki Törvényszék egy ortopéd szakorvost, aki hivatali kötelezettségét megszegve 1429 esetben állított ki az egészségkárosodás súlyos fokát és végleges voltát a valósággal ellentétesen tartalmazó elsőfokú ortopéd szakorvosi véleményt a hozzá fordulók, azaz további 85 vádlott részére.
2018.09.20. Hírek

Rákos lett egy szervdonortól négy transzplantált beteg

Négy transzplantált beteg rákos lett, miután ugyanattól a donortól kaptak szerveket. Az esetet vizsgáló kutatók szerint az ilyesmi rendkívül ritka, mivel csak nagyon alapos vizsgálat után ültetik át egy donor szerveit - írta a Live Science tudományos-ismeretterjesztő portál.
2018.09.19. Hírek

Hiánycikk a bárányhimlő elleni védőoltás

Augusztus vége óta hiánycikk mindkét bárányhimlő elleni oltóanyag Magyarországon. Az ígéretek szerint a jövő héten már szállítanak belőle, két hét múlva pedig helyreáll az ellátottság mindenhol.
2018.09.18. Hírek

Prof. Dr. Romhányi Györgyre emlékeznek szerdán

Szerdán délután hagyományosan koszorúzással kezdődnek a Prof. Dr. Romhányi Györgyhöz kapcsolódó városi programok. Az emlékülésen 18 órától a Hiemer-házban adják át a Romhányi-díjakat; az előadások mellett a résztvevők kisfilmet láthatnak a legendás, székesfehérvári kötődésű orvosról.
2018.09.18. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Mit lehet elmondani az egészségügyi színvonalról? Nem hatékonyak a köhögés elleni szerek? Szerdától lehet pályázni a szakdolgozói ösztöndíjra. Ingyenes hepatitis C-szűrés lesz az országban több helyen. Magyarország világelső a vastagbélrák előfordulásában. Megkezdi működését a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A kutyák öregedését vizsgálják. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.
2018.09.15. Hírek