hírek

Szépségre szabva!

Korábban soha nem látott ütemben nő a szépészeti beavatkozások iránti igény világszerte, így idehaza is, amit a jövedelmek emelkedése, az alkalmazott eljárások kockázatainak mérséklődése és a társadalmi elvárások egyaránt hajtanak.
2018.06.26. Hírek

Ma van a Drogellenes Világnap

Először hallgasd meg! - ezzel a mottóval hirdette meg az ENSZ idei világnapot, mert a világszervezet szerint a fiatalok meghallgatása az első lépés egészséges és biztonságos növekedésük érdekében.
2018.06.26. Hírek

Teljesen megújul a szegedi klinikák eszközparkja

Több egészségügyi intézményben, köztük Szegeden is új, korszerű betegágyakat kapnak. Az elavult eszközparkkal rendelkező belklinika és a korábbi II-es kórház osztályai is megújulnak a beruházásnak köszönhetően.
2018.06.25. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Rajtol a vastagbélszűrési program! Nem lesz ki ellássa a beteg gyerekeket. Átrendeződés a magánegészségügyben. Továbbképzés határon túli orvosok részére. Egy aneszteziológus vallomása a kiégésről. Gipszmester kerestetik. Válságban a modern orvoslás? - Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2018.06.23. Hírek

Alzheimer-kór: a kutatók csak tapogatóznak

Az Alzheimer-kórt nem lehet gyógyítani, a világszerte zajló gyógyszeres kísérletek sorra vallanak kudarcot. Legutóbb két gyógyszeripari nagyvállalat fújta le a kísérletét, pedig nagy reményeket fűztek a kezelésükhöz.
2018.06.22. Hírek

Hazaértek a szeretetforintok

Anyák napján indította el közös kampányát a győri Petz-kórház, a Kisalföld és a győri önkormányzat; a cél a daganatos betegek segítése, illetve a betegségről szóló nyílt párbeszéd volt.
2018.06.22. Hírek

Válságban a modern orvoslás?

A tudományalapú orvoslás társadalmi tekintélye igen alacsony szintre lavírozta magát mára. A szakmán belülről erős kételyek fogalmazódnak meg a modern biológia eredményeinek gyógyászatban való alkalmazhatóságát illetően, sőt a tudományt magát is érik támadások.
2018.06.21. Hírek

Egy aneszteziológus vallomása a kiégésről

A segítő szakmák képviselői számára az egyik legnagyobb kihívás: hogyan kerüljék el a kiégést… Igaz ez az egészségügyi dolgozókra is, akik közül sokan túlterheltek, alulfizetettek, miközben az egyik legnemesebb emberi hivatást űzik, és óriási a felelősségük a beteg emberek gyógyulásában.
2018.06.20. Hírek