hírek

A mentális egészség fejlesztéséért

Harminckilenc millió forintot nyert a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Egészségfejlesztési Irodája a mentális egészség megőrzésével, javításával kapcsolatos programokra. Az előadások, tanácsadások, klubfoglalkozások augusztusban kezdődnek.
2018.06.11. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Jubileumot ünnepel a háziorvosi egyesülés. Robotok végezhetnek műtétet. Védőoltások utazás előtt. Személyes kérdések a törzskartonon. Újra egyben a Sportkórház. Fogynak az allergiagyógyszerek. Zéró tolerancia és hálapénz. Új műtéti eljárás!- Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2018.06.09. Hírek

Hálapénz? Zéró tolerancia!

Büntetné a hálapénzt elfogadó orvosokat az Orvosi Kamara. Az elnök szerint végleg fel kell számolni a paraszolvenciát. Mi a megoldás? Erre is válaszolt Éger István.
2018.06.07. Hírek

Újra egyben a Sportkórház

2019. december 31-ére kell teljesen befejezniük a kórház átalakítását, A műtők és a radiológia azonban már most végleges formájába került.
2018.06.06. Hírek

Egészen váratlan dolog derült ki a placebóhatásról

Képalkotó eljárásokkal is sikerült kimutatni, mi játszódik le a testben placebo alkalmazása során. Ráadásul kiderült, hogy a hatóanyag nélküli szer akkor is hatásos lehet, ha a páciens tisztában van a készítmény semlegességével.
2018.06.06. Hírek