hírek

Drogprevenciós kiállítás nyílt Ferencvárosban

A Balázs Béla utca 32/b szám alatt kialakított Konkáv közösségi tér és prevenciós műhely ad ezután otthont a tizenhét éve országot járóinteraktív kiállításnak. A Köztes átmenetek – drogprevenció, egészségfejlesztésprogram, tartalmát megőrizve, de formájában megújulva pénteken mutatkozott be.
2018.05.23. Hírek

Folytatódik a Mellünk Egészsége Védőnői Program

Hazánkban az emlőrák még mindig a vezető halálokok közé tartozik: évente 5-6000 új megbetegedést diagnosztizálnak és 2000 nő halálát okozza. Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány és az AVON idén is folytatja a Mellünk Egészségéért Védőnői Programot.
2018.05.23. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Dr. House-ok az orvosaink között. Daganatfelismerő gyorstesztet fejlesztenek. Az orvosképzést segítő skill-laborhálózatot hoznak létre. Hatékony orvos-beteg konzultáció. Mire készüljenek a leendő orvos-fogorvos hallgatók? Mindenkinek megszűnhet a TAJ-kártyája. Átalakítást, támogatást várnak a gyerekorvosok. - Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2018.05.19. Hírek

Átalakítást, támogatást várnak a gyerekorvosok

Azt várjuk az új kormánytól, hogy vegye figyelembe a gyermekgyógyászat speciális helyzetét, mivel sok szempontból más megítélés alá kell essünk, mint az általános háziorvosok – jelentette ki a Póta György, a Házi Gyerekorvosok Egyesületének elnöke.
2018.05.18. Hírek

Mindenkinek megszűnhet a TAJ-kártyája

A turizmus mellett az e-közigazgatás is Rogán Antal minisztériumához fog tartozni ezután. Miniszterjelölti meghallgatásán a régi-új miniszter közölte: a jövő feladata lesz, hogy minden magyar állampolgár digitális személyazonosítóval rendelkezhessen - írta a portfolio.hu.
2018.05.18. Hírek

Mire készüljenek a leendő orvos-fogorvos hallgatók?

Lefedi-e az emelt szintű érettségi biológiából azokat a témaköröket, amelyek ismeretére az általános orvosi képzésen építenek? Miért fontos, hogy egy felvételiző a biológia mellett fizikából és kémiából is felkészült legyen?
2018.05.17. Hírek