hírek

Ma van a Coeliakia Nemzetközi Napja!

Május 16. a Coeliakia Nemzetközi Napja, ennek kapcsán egy áttekintő összefoglalót ajánlunk a figyelmükbe. A lisztérzékenység Európában a leggyakoribb krónikus, élelmiszer által kiváltott betegség, amit az esetek 80 százalékában még mindig nem vagy csak nagyon későn ismernek fel.
2018.05.16. Hírek

Az orvosképzést segítő skill-laborhálózatot hoznak létre

Az orvosképzést és a szakdolgozók gyakorlati oktatását segítő úgynevezett skill-laborhálózatot hoz létre az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK), a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem nyolcmilliárd forintos fejlesztéssel.
2018.05.16. Hírek

A mitokondriális betegségeknél a szervrendszerek is károsodhatnak

A mitokondriális betegség során a sejtek energiájáért és raktározásáért felelős mitokondrium nem tud elég energiát termelni, ezért az energiát igénylő szervrendszerek is károsodhatnak - közölte a Genomikai Medicina és Ritka betegségek Intézetének igazgatója az M1 pénteki műsorában.
2018.05.15. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Segíthetne az orvoshiányon, ha a gyógyszerészek is besegíthetnének. Kertészkedés és kutyaterápia a kórházakban. A mentők nélkül összeomlana a fővárosi betegszállítás. Az elbocsátás luxusa a hatvani kórházban. Kiszállási vagy kényelmi díj? A tudományon kívül is van élet - interjú Dr. Fekete Andreával. - Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2018.05.12. Hírek

Új gyógymódot találhattak a kopaszodásra

Egy eredetileg a csontritkulás (oszteoporózis) kezelésére kifejlesztett gyógyszer alkalmazásával brit tudósoknak sikerült növekedésre késztetniük páciensektől vett hajtüszőket laboratóriumi körülmények között – írja az MTI.
2018.05.11. Hírek