hírek

Hornung Ágnes: a magyar védőnői szolgálat egyedülálló a világon

A magyar védőnői szolgálat egyedülálló a világon, számos országból érdeklődnek, miként vehetnék át ezt a kiválóan működő hálózatot - erről beszélt köszöntőjében Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a védőnők szakmai konferenciáján, Budapesten, csütörtökön.
2023.04.21. Hírek

A kórházszövetség a "hídépítést" tartja most a legfontosabb feladatának

A világjárvány, a háborús környezet és az ezekhez társuló válságok a kórházakat is megrendítették, új nehézségekkel és váratlan kihívásokkal kellett szembesülniük; a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) a közellátást végző kórházak képviseletében ebben a helyzetben a "hídépítést" tartja a legfontosabb feladatának.
2023.04.20. Hírek

Hogyan alakulnak a kórházi várólisták?

Szürkehályog-műtétre 54 nap az átlagos várakozási idő, csípőprotézisre pedig 129 napot ül tétlenül a beteg, amire ellátást kap. Mit okozhat ekkora várakozási idő a beteg egészségére, kilátásaira nézve? Mibe kerülne az érintettnek, ha ezeket a műtéteket magánklinikán végeztetné el? A WEBBeteg.hu ezekre a kérdésekre keresi a választ.
2023.04.13. Hírek

Influenza: tovább csökkent a betegek száma

A múlt héten 18 600-an fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedéssel a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) heti jelentésében, csütörtökön.
2023.04.13. Hírek

Gyógyszerre és vitaminra is kevesebbet költenek az emberek

A növekvő élelmiszerárak miatt egyre jobban meg kell nézni azt, hogy mire költünk a boltokban, spórolhatunk például az egészségmegőrzésen, a vitaminokon és étrend-kiegészítőkön. Megnéztük, hogy tapasztaltak-e visszaesést a patikák és az áruházláncok.
2023.04.13. Hírek

Az évtized végéig elkészülhet a rák ellenszere

A koronavírus ellen kifejlesztett mRNS-vakcinák hihetetlen mértékben felgyorsították az eddig gyógyíthatatlan betegségek ellenszerének kutatását; a Moderna vezetője szerint akár öt éven belül vakcina készülhet rák ellen is.
2023.04.12. Hírek