hírek

Az endokrinológia aktualitásai

A csontritkulás és a cukorbetegség új terápiás lehetőségeit mutatták be, illetve érdekes eseteket ismertettek a szakemberek "Az endokrinológia aktuális problémái" című tanácskozáson. A rendezvényt a Debreceni Akadémiai Bizottság Székházában tartották.
2018.01.30. Hírek

Hatvan egészségügyi szakrendelőt fejlesztenek

Több mint hatmilliárd forint értékben fejlesztik az önkormányzati tulajdonú, egészségügyi alapellátást nyújtó intézményeket Pest megyében, a támogatásról pénteki ülésén döntött a megyei közgyűlés.
2018.01.29. Hírek

Megszűnhetnek a várólisták a reprodukciós eljárásban

Az a cél, hogy senkinek ne kelljen várnia, akinek ilyen módon van lehetősége a gyermekáldásra. Országosan 8 milliárd forintot biztosítanak reprodukciós központok kialakítására és a páciensek anyagi terheinek csökkentése érdekében 70 százalékról 90-re emelik az eljárásban alkalmazott gyógyszerek támogatási arányát.
2018.01.29. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Elindul a biztonságos étrend-kiegészítő program. Teljesen megújul az országos pulmonológiai intézet. Újabb kórházakban indul egynapos sebészeti ellátás. Az intervenciós kardiológia 25 éve. Gyorsabbá válhat a gyógyszerengedélyeztetés folyamata. Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2018.01.27. Hírek

Az intervenciós kardiológia 25 éve

Jubileumi tudományos ülésen idézték fel a debreceni intervenciós kardiológia kezdeteit és a fejlődés évtizedeit a Debreceni Egyetem Kardiológiai és Szívsebészeti Klinikáján.
2018.01.26. Hírek