hírek

Javulnak a fogorvosi praxisok körülményei

Goda Gábor Krisztián, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) munkatársa szerint a tavaly meghirdetett praxispályázatokra az egy évvel korábbihoz képest háromszor annyian pályázhattak.
2018.01.11. Hírek

A hazai szívgyógyászat élvonalában

Modernebb műtők, megújuló kardiológiai járóbeteg ellátás – Csanádi Zoltán professzor határozott a tervek megvalósításában a Debreceni Egyetem Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika élén.
2018.01.11. Hírek

Folytatódik az egészségügy informatikai fejlesztése

A következő évek nagy e-egészségügyi fejlesztései, a telemedicina és a lakossági tájékoztatás megújítása is szóba került az eHealth Konferencia délutánján az ÁEEK szakembereinek előadásaiban. Az új projektek még hatékonyabbá teszik az ellátást, illetve növelik a betegek kiszolgálásának minőségét.
2018.01.10. Hírek

Csökkentenék a keringési betegségek előfordulását

A sport és az egészséges táplálkozás népszerűsítését, a dohányzás visszaszorítását, illetve a cukor- és a szívbetegek hatékonyabb gondozását, valamint a szívinfarktusos és a stroke-os betegek minél gyorsabb ellátását tűzte ki célul a keringési betegségek megelőzését célzó komplex program.
2018.01.10. Hírek

A vér koffeintartalmából diagnosztizálnák a Parkinson-kórt

Akik a gyógyíthatatlan degeneratív idegrendszeri betegségben szenvednek, azoknak a vérében jelentősen alacsonyabb a koffein koncentrációja, mint azokéban, akiknél nem alakult ki a kór. Ez akkor is így van, ha a betegek ugyanannyi koffeint fogyasztanak – írja a Neurology című szaklapban megjelent tanulmány nyomán a feol.hu portálja.
2018.01.08. Hírek