hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Hasi ultrahanggal szinte biztosan kimutatható a főütőér-tágulat. Milliárdos fejlesztéssel folytatódnak a meddőségi kezelések a Debreceni Egyetemen. Egyre több csonttumoros végtag menthető meg transzplantációval. Amikor az egészségügyi szolgáltató hibázik: mik a lehetőségek? Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2018.01.06. Hírek

Egyre több csonttumoros végtag menthető meg transzplantációval

Húsz-harminc évvel ezelőtt az elsődleges csontdaganatok rendszerint a végtag amputációjával végződtek, az elmúlt 30 évben a sebészet és az onkológia fejlődésével vált lehetővé ezeknek a végtagoknak a megtartása - mondta el Perlaky Tamás, a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinika tanársegédje.
2018.01.05. Hírek

Amikor az egészségügyi szolgáltató hibázik: mik a lehetőségek?

Egészségügyi szolgáltatóként, illetve orvosként különösen nagy a felelősségünk, a döntéseinken életek múlhatnak. Akármennyire is szeretnénk, a mi munkánk során sem kizárt a hiba lehetősége: bárkivel előfordulhat, hogy akaratán kívül kárt okoz. Ezt a mindennapos terhet szerencsére nem kell egyedül cipelnünk. (X)
2018.01.05. Hírek

Még két hétig lehet jelentkezni az ápolói ösztöndíjakra

Még két hétig jelentkezhetnek az egészségügyi szakképzésre beiratkozott tanulók az ápolói ösztöndíjakra, amelyek fontos eszközei az egészségügyi szakdolgozói utánpótlás biztosításának - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára.
2018.01.03. Hírek

A szamárköhögés az újszülöttekre veszélyes betegség

A szamárköhögés, bár kötelező védőoltás van ellene, az újszülöttekre és csecsemőkre veszélyes betegség - mondta a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában azzal kapcsolatban, hogy két újszülött kaphatta meg a betegséget.
2018.01.02. Hírek