hírek

Az MTA állásfoglalása a precíziós gén- és genomszerkesztésről

Ellenszavazat nélkül fogadta el a Magyar Tudományos Akadémia elnöksége azt az állásfoglalást, amelyet a három élettudományi osztály - a biológiai, orvosi és agrárosztály - készített napjaink egy legfontosabb tudományos módszeréről, a gyógyítás és a mezőgazdaság előtt is óriási lehetőségeket nyitó genomszerkesztésről.
2017.12.20. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Népegészségügyi kutatás kezdődik a Debreceni Egyetemen. A szakemberhiány lassítja az ellátást. Kórházi várólista. Gyógyszerhiány. 140/90 Hgmm a hipertónia határértéke. Tájékoztató az EESZT-ről. Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2017.12.16. Hírek

Átadták az idei Gábor Dénes-díjakat

Átadták a 2017. évi Gábor Dénes-díjakat csütörtökön az Országházban, kiemelkedő teljesítményének elismeréséül 13 tudós, kutató, fejlesztő és feltaláló, köztük 3 határon túli alkotó vehetett át elismerést.
2017.12.15. Hírek

Krónikus a gyógyszerhiány

Mind több gyógyszer hiányzik a magyar piacról hosszabb-rövidebb ideig. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hiánylistáján csak az idén 190 készítmény több száz kiszerelése szerepelt.
2017.12.15. Hírek

Tájékoztató az EESZT-ről

A gyógyszertárak EESZT-hez csatlakoztatása befejeződött és december 16-tól valamennyi gyógyszertár képes az e-receptek fogadására és expediálására.
2017.12.14. Hírek