hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Látlelet a magyarok egészségéről. Várható élettartam. A hospice nem civil, hanem egészségügyi dolog. Megháromszorozódott a cukorbeteg gyermekek száma. Magyar adatbázis a klinikai vizsgálatokról. Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2017.11.18. Hírek

Neurológiai állapotunkra lehet következtetni beszédünk alapján

Életmentő hanganalízis. Parkinson-kórra és gégerákra egyaránt következtetni lehet a beszédből – állítja Vicsi Klára, a BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszék Beszédakusztikai Laboratóriumának vezetője, aki munkatársaival együtt az élő szó rejtett rétegeit a mesterséges intelligencia segítségével tárja fel.
2017.11.17. Hírek

Nagyobb eséllyel élesztik újra a férfiakat a járókelők

Férfiakat nagyobb eséllyel élesztik újra a járókelők, nőkön kevésbé valószínű, hogy szív-tüdő újraélesztést (CPR) alkalmaznak az arra járók - derült ki egy frissen bemutatott új tanulmányból, amelynek készítői szerint a jelenség egyik oka az lehet, hogy az emberek vonakodnak megérinteni a női mellkast.
2017.11.14. Hírek

A hospice nem civil, hanem egészségügyi dolog

Muszbek Katalin: A hospice halála lenne, ha a betegektől kérnénk pénzt. 26 éve forrásért és elfogadtatásért küzd a Magyar Hospice Alapítvány igazgatója, aki az egész mozgalom szóvivője akar lenni a segítségkérésben.
2017.11.14. Hírek