hírek

Indul az EESZT

Mától minden magyarországi közfinanszírozott egészségügyi szolgáltató köteles használni az úgynevezett elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) rendszert, amely számos - a betegeket is érintő - újdonsággal szolgál.
2017.11.02. Hírek

Új korszak kezdődik az egészségügyben

Sok jogszabály változott 2017. november elsejével. Így mától új korszak kezdődik az egészségügyben, mivel indul az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT), egyúttal többet keresnek a dolgozók.
2017.11.02. Hírek

Az EESZT indulásából a betegek egyelőre keveset érzékelnek

November 1-jétől minden közfinanszírozott egészségügyi szolgáltató köteles használni az EESZT rendszert, amelynek célja összehangolni az intézmények működését és egy olyan adatbázis kezelését, amely a későbbi szakmapolitikai döntéseket alapozza meg.
2017.10.31. Hírek

Folyamatosan csökken az orvoselvándorlás

Kezd látszani az egészségügyiek elvándorlásának mérséklése érdekében hozott kormányzati intézkedések eredménye: a statisztikák szerint az orvosok, a fogorvosok és a gyógyszerészek köré­ben is folyamatosan csökken a migráció.
2017.10.30. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Még hosszabb lett a kórházi várólista. 56 milliárd a kórházi adósságok rendezésére. A digitalizálással 21. századi rendszerré válik az egészségügy. Novemberben jön az újabb egészségügyi béremelés. Megérkezett az influenza elleni oltás a háziorvosokhoz. Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2017.10.28. Hírek