hírek

Több tízmilliárdot költünk csodaszerekre

Évről évre nő a kereslet az étrend-kiegészítők iránt az országban, csak a legálisan működő kereskedők és a gyógyszertárak adatai alapján az éves forgalom eléri a negyvenmilliárd forintot. Ennyit költenek a fogyasztók a különböző vitaminokra és ásványi anyagokat tartalmazó szerekre.
2017.10.16. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

A hét végéig pályázhatnak a háziorvosok. Életmentő mobilalkalmazást mutatott be az OMSZ. Ma már nem luxus a magánellátóhoz menni. Versenyképes alapellátást szeretnének kialakítani. Csökkent a műtétre várakozók száma. Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2017.10.14. Hírek

Egy vakcina tündöklése és bukása?

Boldogan gügyögött egy baba is a könyvbemutatón, ő édesanyja többéves gyermek utáni küzdelme után a Gynevac vakcina segítségével született. Barátokat, érdeklődőket, újságírókat, és a Gynevac bébit is köszöntötte Bulla Bianka, a rendezvény háziasszonya.
2017.10.13. Hírek

Versenyképes alapellátást szeretnének kialakítani

Az elmúlt években az alapellátásnak biztosított pluszforrásoknak, célzott pályázatoknak köszönhetően 198, hosszú távon üres háziorvosi praxist sikerült betölteni az országban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára.
2017.10.13. Hírek

Világjárvány közelít?

Már halottai is vannak annak az ausztrál influenzaként jegyzett járványnak, amely a legutóbbi hírek szerint mintegy 140 ezer embert betegített meg a távoli kontinensen.
2017.10.13. Hírek

Jó szemüveg - Jó látás

A rövidlátóság előfordulása gyorsan növekszik, jelenleg minden 4. magyar ember érintett lehet, és ez az arány hamarosan megduplázódhat. Magyarországon az 50 év felettiek háromnegyede szemüveghasználó.
2017.10.12. Hírek

Mennyiség helyett a minőséget célozzák

Hatszáz milliárddal többet költ a kormány egészségügyre, mint 2010-ben. A kormány 2010-hez képest 600 milliárd forinttal többet költ egészségügyre, és csökkent a várólisták hossza - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára.
2017.10.12. Hírek