hírek

Ma már nem luxus a magánellátóhoz menni

A magánellátás igénybevétele ma már nem luxus, hanem mindennapi gyakorlat. Megvan tehát a maga fontos helye a hazai egészségügyben még akkor is, ha a magánszolgáltatók nem tudnak teljes körű ellátást nyújtani.
2017.10.11. Hírek

Közel járunk az univerzális influenzaoltáshoz

Sok ember számára érthetetlen, miért kell évről évre újra beoltani mindenkit az influenza ellen, miközben több olyan oltás van, amelyet megkapunk gyermekkorunkban, majd életünk végéig védelmet nyújt.
2017.10.11. Hírek

Látszatsegítség a háziorvosoknak az emelés

Hat nappal a pályázati határidő lejárta előtt, tegnap Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár bejelentette, egymilliárd forinttal növelték a háziorvosi praxis vásárlására és letelepedésre fordítható támogatás keretét.
2017.10.10. Hírek

A hét végéig pályázhatnak a háziorvosok

A háziorvosi praxisvásárlási és letelepedési támogatásra a hét végéig, október 15-éig lehet pályázni - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára.
2017.10.10. Hírek

Alternatíva lehet a háziorvosi munka Miskolcon?

A háziorvosi munkával kapcsolatban felmerül, hogy egyedül van az orvos. Ugyanakkor a betegjogok kapcsán kicsit átestünk a ló másik oldalára, ma ott tartunk, hogy nekünk orvosoknak nincs megfelelő védelmünk - mondja dr. Poncsák Csaba, a Praktizáló Orvosok Szövetségének elnöke a szabolcs online-nak.
2017.10.09. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Lappangó vírus terjed az országban. A magyar hatóság nem tudja betiltani a homeopátiás szereket. Magyarország nagy vesztese az orvosvándorlásnak. Lázadnak a sportorvosok az új szabályozás ellen. Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2017.10.07. Hírek

Új időszak köszönt be az egészségügyben november 1-jén

Hiba nélkül zajlott le az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) próbaidőszaka, a rendszerhez november 1-jével valamennyi közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónak csatlakoznia kell – mondta az e-health koordinációért felelős miniszteri biztos szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.
2017.10.05. Hírek