hírek

Támadnak a húsevő baktériumok

A következő évtizedekben várhatóan megnő a húsevő baktériumok okozta potenciálisan halálos fertőzések száma a klímaváltozás következtében.
2023.03.28. Hírek

Tavasszal is folytatódhat a gyógyszerhiány

Tavaly év vége óta vannak hiányosságok az európai gyógyszerellátásban. A hiányok globálisak, ezért az OGYÉI szerint számolnunk kell velük tavasszal is, de inkább van szó ellátási zavarról, mint gyógyszerhiányról.
2023.03.27. Hírek

Ezért fogynak le tömegek, kár, hogy mellékhatásai is vannak

Nem varázsszer, a titok abban rejlik, hogy a gyógyszer lassítja a gyomor ürülését és a központi idegrendszeren keresztül az éhségérzetet is csökkenti, emiatt a diabéteszeseknek előírt diétát is könnyebb betartania – magyarázta lapunknak Pusztai Péter. A Budai Egészségközpont endokrinológusa szerint ugyanakkor a jelentkező mellékhatások miatt odafigyelést igényel a készítmény.
2023.03.24. Hírek

2023-ban hat csapat valósíthatja meg innovatív ötletét

Közel húszezer szavazó vett részt a Richter Anna Díj közönségszavazásán, ahol a közönségdíj sorsáról dönthettek a voksolók. A Richter összesen 24 millió forinttal támogatja a hat nyertes csapatot, mely összeget a díjazottak a pályázataikban kidolgozott innovatív projektek megvalósítására fordítanak.
2023.03.24. Hírek