hírek

Lázadnak a sportorvosok az új szabályozás ellen

Jelentősen lazultak a sportorvosi vizsgálat szabályai, mostantól ugyanis a sportorvos feladatait az amatőr sportoló háziorvosa, házi gyermekorvosa is elláthatja – derült ki egy, a Magyar Közlönyben megjelent friss kormányrendelet-módosításból.
2017.10.05. Hírek

A 3D-nyomtatás orvosi felhasználásáról tanácskoznak Pécsen

A háromdimenziós nyomtatással előállított protézisek, a személyre szabott medicina, a szövetnyomtatás és a rehabilitációs robotika témaköreit is felöleli a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szentágothai János Kutatóközpontjában csütörtökön kezdődő interdiszciplinális konferencia.
2017.10.05. Hírek

Bajba kerülhet a doktor, ha megszegte a titoktartást

Etikai vizsgálat, sőt ha a törvénysértés valóban megvalósult, akkor akár polgári peres eljárás is indulhat az ellen a háziorvos ellen, aki a hírek szerint személyes szenzitív adatokat osztott meg a betegéről Dióssi Csabának, Dunakeszi polgármesterének kérésére – mondta Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke.
2017.10.05. Hírek

Lappangó vírus terjed az országban

Továbbra is fontos a veszélyeztetettek szűrése hepatitis C ellen, mivel a hosszú lappangási idő miatt sokan élhetnek a vírussal anélkül, hogy tudnának róla - mondta Werling Klára hematológus, a Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete elnöke.
2017.10.03. Hírek

Jelentős fejlesztések a mentőszolgálatnál

Csaknem megduplázódik az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) költségvetése jövőre a 2010 előtti időszakhoz képest - közölte az egészségügyért felelős államtitkár hétfőn Budapesten, a józsefvárosi mentőállomás átadásán.
2017.10.02. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Nehéz helyzetben az idősek az e-recept miatt. Sürgős egyeztetést kezdeményez a Kormánnyal a MOK. Saját költségvetést kaphat a sportegészségügy. Van fertőzés, melyet nem lehet megelőzni. Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2017.09.30. Hírek