hírek

Nehéz helyzetben az idősek az e-recept miatt

Idősek sokaságának lehet nehézkes a hamarosan bevezetésre kerülő e-recept kiváltása – figyelmeztet Alexin Zoltán adatvédelmi szakértő. Az e-receptet ugyanis majd csak a chippel is ellátott új személyi igazolvánnyal lehet kiváltani, miközben az idősek jobbára a chip nélküli személyit kapják.
2017.09.27. Hírek

Stroke gyanú esetén azonnal a mentőket kell hívni

Stroke, szélütés gyanúja esetén azonnal a mentőket kell hívni, mert minden elvesztegetett percben idegsejtek milliói pusztulnak el - jelentette ki Vécsei László akadémikus Szegeden, a Stroke-megelőzés éve 2016-2020 kampány keretében tartott sajtótájékoztatón.
2017.09.27. Hírek

Nemzetközi konferencia az ápolói szakma problémáinak megoldásáért

Nővérekből és szülészasszisztensekből nemcsak Szlovákiában, hanem Csehországban, Lengyelországban és Magyarországon is hiány van. A V4-es országok szakembergárdája kétnapos nemzetközi konferencián gyűlt össze Ótátrafüreden, ahol közös megegyezés alapján felhívták kormányaik figyelmét arra, hogy az európai intézményekkel együttműködve törekedjenek a probléma megoldására.
2017.09.25. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Kiírtak minden egészségügyet érintő pályázatot. Programmal segít a betegeknek az infarktus utáni teljes felépülésben a Magyar Kardiológusok Társasága. Tiltakozás a rákterápia szűkítése ellen. A teljes magánegészségügyi szektor kifehérítését kéri a kormánytól a PRIMUS Egyesület. Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2017.09.23. Hírek

Diagnosztikai és terápiás eljárásokat fejlesztő projektet indított a négy orvosképző egyetem

A Szegedi Tudományegyetem a Debreceni Egyetemmel, a Pécsi Tudományegyetemmel és a Semmelweis Egyetemmel konzorciumban az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program 3.6.2 pályázati konstrukcióján a Támogató 2017. május 25.-i döntésével 1.470.046.015 Ft támogatást nyert el a „Modern orvostudományi diagnosztikus eljárások és terápiák fejlesztése transzlációs megközelítésben: a laboratóriumtól a betegágyig” című projekt megvalósítására.
2017.09.21. Hírek