hírek

Egyre több nő hal meg mellrákban

2015-ben 2220 nő és 30 férfi halt meg mellrákban vagy annak szövődményében - derült ki Rétvári Bence államtitkár parlamenti válaszából, amelyet Kunhalmi Ágnes szocialista képviselő kérdésére adott. 2010 óta a Nemzeti Rákregiszter adatai szerint 44.543 női és 895 férfi emlőrák megbetegedést regisztráltak.
2017.09.15. Hírek

Magyarország élen jár az átoltottságban

Magyarország élen jár az életkorhoz kötött kötelező védőoltások tekintetében, az átoltottság aránya a gyerekeknél csaknem 100 százalékos - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán, ahol az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottságának budapesti üléséről kérdezték.
2017.09.13. Hírek

A mentőszolgálatnál jelentős fejlesztések valósultak meg

Az Országos Mentőszolgálatnál az elmúlt években jelentős fejlesztések valósultak meg, az Emberi Erőforrások Minisztériuma arra törekszik, hogy folyamatosan javuljanak a mentőszolgálat dolgozóinak munkafeltételei, növekedjen anyagi és erkölcsi megbecsülésük - írta Balog Zoltán tárcavezető és Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának, Csató Gábornak címzett levélben.
2017.09.11. Hírek

Lombikprogram: új eljárás hozhat több sikert

Meddőséggel küszködő párok ezreinek életét teheti könnyebbé az egyik magyar startup cég által kifejlesztett teszt, amelynek segítségével jelentősen növekedhet a megtermékenyülés valószínűsége – derült ki a témában tartott sajttájékoztatón.
2017.09.11. Hírek