hírek

Semmelweis Egyetem: fontos az oktatói állomány erősítése

Fontos az oktatói állomány erősítése - mondta Hermann Péter, a Semmelweis Egyetem oktatási rektor-helyettese az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában annak kapcsán, hogy egy felsőoktatási ranglistán a világ 500 egyeteme közé került az intézmény.
2017.09.08. Hírek

Újabb hasznos találmány köthető a magyarokhoz

Magyar találmány teheti sikeresebbé világszerte a lombikbébiprogramot. Az úgynevezett prelife-teszt egy olyan vizsgálat, amelynek segítségével pontosabban meg lehet határozni, hogy a méhnyálkahártya mikor válik alkalmassá a beültetésre.
2017.09.08. Hírek

WHO-igazgató: jobb, méltányosabb és fenntartható egészségügyre kell törekedni

Az európai emberek egészségi állapota folyamatosan javul, azonban arra kell összpontosítani, hogy jobb, méltányosabb és fenntartható egészséget és jólétet biztosítsunk mindenki számára - mondta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón annak kapcsán, hogy szeptember 11-14-én a magyar fővárosban tartják a WHO európai regionális bizottságának 67. ülését.
2017.09.07. Hírek

Egyre többen mennek magánkórházba és magánrendelőbe

Néhány helyen annyi lett a beteg, hogy kisebb várólista alakult ki. Egyre többen mennek magánkórházba és magánrendelőbe az állami helyett. Van, ahol egy-két év alatt annyi lett a beteg, hogy a műtéteknél kisebb várólista alakult ki.
2017.09.07. Hírek

Európai színvonalú infrastruktúrát fejleszt az ELTE Természettudományi Karának Kémiai Intézete

A több mint 235 millió forintos fejlesztés révén egy olyan, Magyarországon egyedülálló érzékenységgel rendelkező új röntgen-krisztallográfiai berendezést szereznek be, amely lehetőséget biztosít biológiailag aktív vegyületek és bio-makromolekulák szerkezetének atomi részletességű felderítésére, lehetővé téve meghatározó kölcsönhatásaik feltérképezését is.
2017.09.06. Hírek

Az elmúlt években számos intézkedéssel fejlesztették a járóbeteg-szakellátást

Az elmúlt években számos intézkedéssel segítették a járóbeteg-szakellátást: többek között növelték az egészségügyi szolgáltatók - kiemelten a gyermekellátás - finanszírozását, fejlesztették a diagnosztikai ellátást és az előző évhez képest idén mintegy 20%-kal emelték a járóbeteg-szakellátás költségvetési előirányzatát - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkárának közleményéből.
2017.09.06. Hírek

Magyar szívekben is lehet a visszahívott pacemakerekből

Magyarországon is beültethették azokat a szívritmus-szabályozókat, amelyeket az Egyesült Államokban most a feltörhetőségük miatt visszahívtak. A biztonsági hibákat eddig nem használták ki rosszindulatú hackerek, ennek lehetősége miatt rendelték el új szoftver telepítését a készülékeken.
2017.09.05. Hírek

Többlettámogatás a fogorvosoknak

Az egészségügyi alapellátás átfogó megerősítése keretében az állami ellátásban dolgozó fogorvosok számára többlettámogatást, praxisvásárlási, illetve letelepedési támogatást biztosítanak - áll az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkársága hétfői közleményében.
2017.09.04. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Megerősítik a lombikprogramot. Folytatódhat a sikeres Nemzeti Agykutatási Program. Rekordszinten az üres háziorvosi praxisok száma. Több milliárd forint jut egészségfejlesztési irodák létrehozására. Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2017.09.02. Hírek