hírek

Fizetőssé tették négy kijevi klinikán a műtéteket

Az ukrán Országos Orvostudományi Akadémia fizetőssé tette péntektől a műtéteket négy kijevi intézetében, amelyek szív-, ér- és idegoperációkat, valamint szervátültetéseket végeznek - adta hírül az UNIAN ukrán hírügynökség.
2017.09.01. Hírek

Javítani kell a lakosság egészségi állapotán

Javítani kell a lakosság egészségi állapotán, ezzel csökkenthető az ellátórendszer szolgáltatásai iránti igény - jelentette ki az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár szerdán Szegeden.
2017.08.31. Hírek

Nem bíznak orvosaikban az ukránok

Az ukránok 47 százaléka szerint romlott az állami egészségügyi szolgáltatások minősége az országban az elmúlt két év alatt, 71 százalékuk inkább rokonai, barátai tanácsa alapján kúrálja magát, semhogy orvoshoz forduljon - derült ki a Rejting tekintélyes ukrán közvélemény-kutatási csoport által egy hónapja végzett felmérésből, amelynek az eredményét hétfőn tették közzé.
2017.08.29. Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Megkezdődött az egyeztetés az államtitkárság és a fogorvosi szakma között. Tovább bővítik az új pszichoaktív szerek tiltólistáját. Átadták az ország első ritka betegeket kezelő fekvőbeteg-osztályát. Rövidebb lett a kórházi várólista. Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.
2017.08.26. Hírek